időjárás 18°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Mobiltelefonon érhetjük el a körzeti megbízottakat

Magyar Nemzet
2019.05.09. 13:42
Mobiltelefonon érhetjük el a körzeti megbízottakat

Megerősítik Budapest V. kerületében a körzeti megbízotti szolgálatot, az eddigi hat helyett huszonöt egyenruhás látja el feladatát, akiket a belvárosiak közvetlen mobilszámon hívhatnak majd.

Az eddigi hat helyett huszonöt körzetre osztották fel a belvárost, a rendőrséggel való együttműködés keretében megvalósuló intézkedésnek köszönhetően minden kerületi körzeti megbízott néhány utcányi területért felel, s a kerületiek közvetlenül hozzájuk fordulhatnak rendészeti ügyekben – derült ki a kerület fideszes polgármesterének tegnapi beszámolójából.

Szentgyörgyvölgyi Péter ismertetése szerint minden kerületi közintézményben és lakóházban kihelyeznek a körzeti megbízotti rendszer működéséhez szükséges információs táblát, a nyári időszakban pedig a belvárosi közterület-felügyelet és a kerületi rendőrség közös járőrözésbe kezd.

Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya arról tájékoztatott, hogy a körzeti megbízottnak kapocsnak kell lennie a lakosság és a rendőrség között, és ezt segítendő havi rendszerességgel fogadóórát is tartanak majd.

A kerületben a gyalogos szolgálatot is megerősítették
Fotó: MTI/Marjai János

Ismertetése szerint május elsejétől megerősítették a gyalogos szolgálatot a kerületben, emellett a rendőrség hagyományőrző százada is ellát ilyen szolgálatot, akik XIX. századi egyenruhában adnak útbaigazítást, de fotózkodni is lehet velük.

Berár Iván V. kerületi rendőrkapitány azt hangsúlyozta, hogy a körzeti megbízotti szolgálat megerősítése hozzájárul a belvárosi lakosok és az idelátogatók biztonságának és biztonságérzetének növeléséhez.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.