Szájer József: Sarokba szorultak a bevándorláspártiak

Az elmúlt 15 év során fokozatosan hódított teret az a liberális világszemlélet, amely egyelőre uralja még Nyugat-Európát – jelentette ki Szájer József a Ne bántsd a magyart! című könyvének bemutatóján.

2019. 05. 08. 20:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt 15 év során fokozatosan hódított teret az a liberális világszemlélet, amely egyelőre uralja még Nyugat-Európát – jelentette ki Szájer József a Ne bántsd a magyart! című könyvének bemutatóján, amelyet XXI. Század Intézetben rendeztek. A Fidesz európai parlamenti képviselője példaként említette, hogy 2007-2008 táján a német kereszténydemokrata (CDU-s) képviselők, akik korábban minden kérdést abból a szempontból közelítettek meg, hogy a német érdekekhez hogyan viszonyult egy-egy törvényjavaslatnak az elfogadása, elkezdtek „Európázni”.

– A modellváltás mögött az a megfontolás húzódott meg, hogy inkább beáldozták a nemzeti érdekeik közvetlen érvényesítését, hogy egy közös Európa építésének a jelszava alatt, egy tágabb fórumon valósítsák meg azokat. Ebben az értelmezési keretben azután mindenkit Európa-ellenesnek nyilvánítottak, aki bármilyen kritikát fogalmazott meg az említett iránnyal kapcsolatban, tehát még azt is erősen bírálták, aki a status quo-t igyekezett védelmezi – fejtette ki a politikus.

Szájer József arra is kitért: bár már a 2008-as pénzügyi válság idején nyilvánvalóvá váltak a problémák a liberális Európa-koncepcióval kapcsolatban, az európai uniós elit nem volt hajlandó meghozni alapvető változtatásokat, és mindössze toldozgatták a hibás rendszert.

– Amikor a krízis legsúlyosabb részén túl voltunk, akkor pedig rögtön visszatértek a korábbi, rossz gyakorlathoz, és ugyanezt láthatjuk a bevándorlási válsággal kapcsolatban is, hiszen Európa fősodratú médiájában már azt hangoztatják, hogy a migráció nem probléma – hangsúlyozta a képviselő.

Az európai parlamenti választásokkal összefüggésben Szájer József elmondta: az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy a vesztésre álló erők agresszívabbá válhatnak, így a kampányban „nagyobb csatazajra” számít a sarokba szorult bevándorláspártiak részéről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.