Szolnokon is előválasztás dönthet az ellenzéki jelöltről

Lukácsi Katalin és Radócz Zoltán küzd jelenleg azért, hogy ő lehessen az ellenzék szolnoki polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választáson. Lukácsit kevesebb szervezet támogatja, ám Radócz ­esélyeit nagyban rontja, hogy korábban ittas vezetés miatt letartóztatták.

2019. 08. 03. 7:24
Lukácsi Katalin
Lukácsiék átvilágíttatnák a polgármesterjelölteket Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szolnokon egyre éleződik a konfliktus az ellenzéki pártok között. Jelenleg két „polgármesterjelölt-jelölt” között folyik a küzdelem: Lukácsi Katalin mellett tört lándzsát a Jobbik országos vezetősége, a Momentum és a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület. A baloldal pedig egy régi vágású szocialista politikust, Radócz Zoltánt indítaná el, aki mögött felsorakozott az MSZP, a DK, az LMP, de a Jobbik helyi szervezetének támogatását is élvezi. Jelenleg az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a vitát egy előválasztás keretében döntik el a felek.

– A tárgyalások során két időpont is felvetődött, amelyből mi a későbbit javasoltuk – nyilatkozta lapunknak Lukácsi Katalin. Ehhez képest egy Radócz Zoltánhoz kötődő csoport a Facebookon már közzétett egy időpontot, amely szerint az eseményre augusztus 12. és 15. között kerül sor. – A megkérdezésünk nélkül tették nyilvánossá ezt az időpontot, még nem tudom egyértelműen kimondani, hogy ekkor lesz az előválasztás – válaszolta kérdésünkre Lukácsi.

Lukácsiék átvilágíttatnák a polgármesterjelölteket
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A jelöltaspiráns kiemelte, hogy a programokról egyelőre még nem egyeztettek, de a jövőbeni együttműködés ­miatt várhatóan ez is megtörténik a közeljövőben. – Az egységnek a tárgyalási folyamat végén meg kell valósulnia, és ez az egység a programban is tükröződni fog – nyilatkozta Lukácsi Katalin. Hozzátette: jelenleg az előválasztást illetően leginkább a technikai kérdések osztják meg a feleket, így például az online szavazás menete, a szavazóhelyiségek száma, elhelyezkedése. Közölte: ők azt szeretnék, hogy a Budapesten lezajlott előválasztás mintájára rendezzék meg a szolnoki elővoksolást is, ennek megfelelően azzal a javaslattal készülnek, hogy felkérik például az aHangot, hogy segítsenek a lebonyolításban. Értesüléseink szerint a felek legközelebb szombat délelőtt ülnek tárgyalóasztalhoz.

A jelöltek a héten éles hangú nyilatkozatokban támadták egymást. Radócz Zoltán főként azt kifogásolta, hogy Lukácsi és csapata nem jelent meg több tárgyaláson közlekedési nehézségekre hivatkozva. Lukácsi Katalinék pedig azt javasolták, hogy az előválasztás jelöltjei essenek át C típusú nemzetbiztonsági átvilágításon – írta a hét elején az Azonnali.hu. A javaslat azért vetődött fel, mert Radócz Zoltánt még 2008-ban ittas vezetés miatt letartóztatták. Több forrásunk egybehangzóan állította: Radócz a letartóztatás során ellenállt a rendőri intézkedésnek, dulakodott a rendőrökkel. Úgy tudjuk: az ügy folyományaként az akkor alpolgármesterként dolgozó szocialista politikusnak hosszú időre elvették a jogosítványát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.