Origo: Újbuda ellenzéki polgármesterjelöltje szexuálisan zaklatott egy orvosnőt

Többször is szexuálisan zaklatta László Imre, az ellenzék újbudai polgármesterjelöltje az egyik női beosztottját, egy orvosnőt 2012 környékén – erről számolt be a történtek elszenvedője az Origónak, kiemelve, hogy az egyik alkalommal dulakodásig fajultak az események.

Forrás: Origo.hu2019. 10. 02. 13:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állítása szerint az asszony 2012-ben került kapcsolatba László Imrével, amikor is beosztottja lett – az akkor orvos-igazgatói pozícióban lévő DK-s politikusnak – a Swiss Medical Services Kft. nevű magánklinikán. Elmondása szerint keveset találkozott vele, mivel míg László a központban, addig ő kijjebb dolgozott. „Nem lehetett kiismerni, a mai napig nem tudom, milyen ember László Imre. Már az első találkozásunkat követően egyfajta bizalmatlanság alakult ki bennem vele szemben, mert úgy nézett rám. Az elejétől fogva nem bíztam meg benne” – mesélte, a kezdetekben milyen volt a viszonya az ellenzék mostani XI. kerületi polgármesterjelöltjével.

Egy darabig nem volt probléma, hiszen keveset érintkeztek a hétköznapokon, a bajok ott kezdődtek, amikor a Gyurcsány-párti politikus finoman tudtára adta, többet és mást akar tőle, mint amit egy átlagos főnök-beosztotti viszony indokolttá tett volna – írja az Origo. „Ez egy hosszabb folyamat volt. Én ugye messze dolgoztam a központtól, László néha kijött hozzánk – ahogy mondta – ellenőrizni. Éreztette, valamit akar tőlem, többször hozzáért a kezemhez. Egyre egyértelműbbé tette, valami mást is akar” – vázolta elcsukló hangon az asszony, a dolgok hogyan fordultak át rossz irányba. Nagyon rossz irányba.

„Arra kért, simogassam meg a nemi szervét”

Ilyen előzmények után történt, hogy az egyik tisztességesen ledolgozott hónap után bement a központ pénzügyi részlegébe, hogy felvegye a havi fizetését, amikor is László behívatta a szobájába. Elmondása szerint az orvos-igazgatónak a magánklinika ügyvezetőjével volt közös szobája, amit felváltva használtak. „Az az igazság, hogy féltem. Féltem egyedül találkozni, egy szobában lenni vele” – emlékezett vissza, hogy már a megbeszélés elején rossz előérzete volt.

Lehúzta a sliccét, elővette a nemi szervét, és kérte, hogy simogassam meg. Teljesen le voltam döbbenve, szóhoz sem tudtam jutni – mesélte a mai napig a történtek hatása alatt lévő asszony, aki visszautasította az ellenzék újbudai polgármesterjelöltjének szexuális ajánlatát. „Azt mondta, nagyon szeretné, és nagyon akarja. Mondtam, hogy szó sem lehet róla. Ezután megkérdezte tőlem, tudom-e, hogy ő a klinika orvos-igazgatója? Mondtam, hogy tisztában vagyok ezzel, de nem erre vettek fel. Orvos vagyok, nem utcalány” – olvasható az Origon.

Tettlegességig fajultak a dolgok

A macska-egér harcot követően érkezett el az ügyvezető által összehívott novemberi „meeting”, ahová a magánklinika orvosai voltak hivatalosak. A megbeszélés előtt azonban az intézmény tulajdonosa és László behívatták a közös szobájukba azért, hogy elmondják, januártól a központban fog dolgozni, mert „ott nagyobb szükség van rá”. „Sosem felejtem el azt a kaján vigyort, ami kiült László Imre arcára” – mondta az Origonak megrendülten a nő, akinek ekkor esett le, mire megy ki a játék.

Az új pozíciójában ugyanis a létező legkorábbi időpontban kezdett volna, amikor Lászlón kívül gyakorlatilag senki nem tartózkodik bent az épületben, ráadásul rendelője éppen a főnöke szobája mellett lett volna. Ekkor már megfogalmazódott benne, hogy ezen a munkahelyen nincs tovább, és ezt közölni is szerette volna velük. Csakhogy az ügyvezető váratlanul kivágtatott a szobából, és így kettesben maradt a DK-s politikussal, aki egyből kulcsra zárta az ajtót. „Ilyet eddig sosem tett” – mondta az orvosnő, akire az ellenzék XI. kerületi polgármesterjelöltje azonnal rátámadt, az asztalán akarta megerőszakolni – írja az Origo.

Az asszony nem hagyta magát, és így tettlegességig fajultak a dolgok: miután a DK-s politikus közeledett feléje, erősen meglökte, aki így az üvegajtónak esett. Ha ez betört volna, akkor László nagy valószínűség szerint leesett volna az első emeletről. Nem így történt, az üvegajtó megtartotta a politikust, aki mellett az asszony – kinyitva a kulcsra zárt ajtót – kirohant a szobából. Miután kimenekült László karmai közül, azonnal megkereste az ügyvezetőt, akinek egyrészről elmesélte a történteket, másrészről közölte vele, ez volt az utolsó napja a klinikán. A vezető megértő volt vele, és elfogadta a döntését, ugyanakkor értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy miért nem mesélte el ezt korábban, akkor „talán másképp alakultak volna a dolgok”.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.