Eloltották a tüzet a tiszaújvárosi vegyi kombinát melletti telephelyen

Néhány óra alatt megfékezték a Tiszaújvárosban egy hulladékgazdálkodási cég telephelyén csütörtök este keletkezett tüzet – közölte a polgármesteri hivatal lapjának közösségi oldalán Bitó Barnabás, a város közbiztonsági referense.

Forrás: index.hu, MTI, Facebook2020. 03. 12. 20:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban egy, a legnagyobb közösségi portálon terjedő videón az volt látható, hogy hatalmas lángokkal ég a tiszaújvárosi vegyi kombinát (azaz a Mol Nyrt. Petrolkémia üzeme) melletti telephely.

A magyar olajtársaság sajtófőnöke az Index.hu portál megkeresésére elmondta, hogy a Mol üzeme nincs veszélyben.

 

 

A videó készítője is azt közölte, hogy egy, a Mol-telep közelében lévő hulladékkezelő cég telephelye ég.

A távirati iroda közlése szerint Tiszaújvárosi Krónika Facebook-oldalán Bitó Barnabás, a város közbiztonsági referense is megerősítette a tűz hírét és azt írta: az esti órákban az Ecomissio Kft. telephelyén ütött ki tűz, de az a várost nem veszélyezteti. Hozzátette: a füstöt a szél egyelőre Polgár irányába fújja.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelem később azt közölte: Tiszaújvárosban egy hulladékmegsemmisítő melletti raktárban megsemmisítésre váró különböző anyagok gyulladtak ki. Körülbelül háromszáz négyzetméteren csaptak fel a lángok. Az eset során nem történt személyi sérülés, a helyi tűzoltók mellett többek közötti miskolci és mezőkövesdi egységek érkeztek a helyszínre. A telephelyre katasztrófavédelmi mobillabort is küldtek.

A Tiszaújvárosi Krónika Facebook-oldalán Bitó Barnabás azt írta: információi szerint a tüzet megfékezték, senki nem sérült meg.

Szollár Domokos, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója azt közölte: a közelben lévő Mol Petrolkémia telepét nem veszélyeztette a tűz, és az üzem működését sem érintette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.