Bakondi György: Van remény arra, hogy távol lehet tartani a migránsok százezreit

Üdvözlendőnek nevezte Bakondi György a Hír TV Magyarország élőben című műsorában, hogy mostanra az Európai Unió szinte valamennyi országa eljutott oda, hogy lényegesnek tartsa a határőrizetet az illegális bevándorlókkal szemben. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az olyan uniós lépések, mint a Frontex megerősítése, az élő erő küldése, a belügyi együttműködések és a határbiztonság kölcsönös támogatása reményt adnak arra, hogy távol lehet tartani újabb százezrek és milliók behatolását Európába, valamint ki lehet toloncolni a balkáni útvonalon tartózkodókat.

Forrás: Hír TV2020. 03. 05. 17:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György a görög-török határon kialakult helyzettel kapcsolatban felhívta rá a figyelmet, hogy ott a migránscsoportok igyekeznek létrehozni egy kritikus nagyságrendű tömeget, amely alkalmas lesz arra, hogy esetleg átszakítsa a védekezést. A tengeri útvonalon próbálkozó illegális bevándorlók kapcsán megjegyezte, Leszbosz szigetén a befogadóközpontot 6000-7000 fősre tervezték, de már 40 ezren vannak ott, a görög lakosság pedig nem kér több bevándorlóból, és ennek hangot is adott.

A főtanácsadó szerint az a kérdés, hogy Görögország mikor kényszerül rá arra, hogy a szigetekről a kontinentális területére szállítson át embereket, akik nyilvánvalóan a balkáni útvonal felé veszik majd az irányt.

Ami biztos, a balkáni útvonalon 120 ezer migráns tartózkodik, hiszen az elmúlt hetekben éppen velük szemben kellett megerősíteni a magyar határőrizetet és védekezési együttműködést folytatni a román határőrizeti szervekkel egyre aktívabban – tette hozzá.

Bakondi György leszögezte, a védekezés sikerét az Európai Uniónak támogatnia kell eszközökkel, létszámmal, pénzzel, ugyanakkor nem szabad elfeledkezni azokról a védekező országokról sem, mint Szerbia, Észak-Macedónia, Bosznia, Horvátország és persze Magyarország is.

A magyar kerítés és a magyar védők elszántsága, jogi felhatalmazása esélyt ad arra, hogy már sokadszor Magyarország megvédje Európa határait – mutatott rá a belbiztonsági főtanácsadó.

Velkovics Vilmos műsorvezető azon kérdésére, hogy van-e eszköz, amit a magyar hatóságok kizárnak a védekezésből, Bakondi György elmondta, a röszkei csatában könnygázt és vízágyút vetettek be és ezek az eszközök alkalmasak arra, hogy megakadályozzák a betörést, ugyanakkor azok, akik a határőrizeti szervekkel szemben súlyos erőszakot alkalmaznak és önmagukat menekültnek nevezik, az a menekültstátusz megcsúfolása, vagyis őket nem kell védelmezze a menekültjog rendszere, ők migránsok, jogellenes, tiltott határátlépők.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.