Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Eltérő döntéseket hoznak az önkormányzatok a járvány miatt

Miközben Debrecenben sem a termálfürdő, sem az élményfürdő nem fogad látogatókat, és a sportuszodát is csak az egyesületek használhatják edzésre, Miskolcon a hasonló létesítmények nyitva tartanak. A borsodi megyeszékhelyen ugyanakkor saját tájékoztató kampány indul.

2020. 03. 13. 10:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Intézkedések sorát hozták meg a magyarországi településeken a polgárok egészségének, életének megőrzése érdekében azután, hogy a kormány szerdán veszélyhelyzetet rendelt el. Debrecenben a termálfürdő nem fogad látogatókat, az orvosi kezeléseket mától átütemezik. Az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő a jelenleg folyamatban lévő – március 20-ig tartó – karbantartás befejezése után eltérő rendelkezésig zárva marad. A Debreceni Sportuszoda lakossági szolgáltatása szünetel, csak egyes sportegyesületek használhatják az uszodát edzésre. A lakossági úszás az iskolai tanuszodákban is szünetel mától. A meghozott döntések értelmében minden debreceni versenysport-eseményt zárt kapuk mögött rendeznek meg. A Debreceni Művelődési Központ, az Ifjúsági Ház, a Modem, a Déri Múzeum, valamint az Agóra Tudományos Élményközpont nyitva tart, de nem szervez programokat. Az önkormányzat szociális intézményeiben látogatási tilalom lépett életbe. A közösségi közlekedési járműveken megszüntették a csúcsidőn kívül elrendelt első ajtós felszállási kötelezettséget, emellett mától időszakosan nem lehet a járművezetőnél készpénzért jegyet vásárolni.

Az Agora Szombathelyi Kulturális Központ a kormány döntése után azonnal közölte, hogy fenntartói utasításra az előadásaik és egyéb meghirdetett programjaik elmaradnak. Hangsúlyozták, hogy a döntés, amely visszavonásig érvényes, már a szerda estére meghirdetett Hair előadást is érinti, ami így el is maradt. Az ellenzéki vezetésű vasi megyeszékhelyen tegnap megkezdték a jegyek visszaváltását, az erről szóló közleményt először módosították, majd néhány órával később újabb tájékoztatást adtak ki. Közölték, hogy a személyesen megvásárolt jegyek visszaváltását az egészségügyi veszélyhelyzet megszüntetéséig felfüggesztették.

Nyíregyházán a világjárvány miatt már szerdán felfüggesztették a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat minden foglalkozását. A balliberális vezetésű Miskolcon a település polgármestere tegnap arra kérte a város lakóit, hogy az önkormányzati ügyintézést csak sürgős esetekben vegyék igénybe. Ezzel összhangban a város cégei is azzal fordultak a fogyasztókhoz, hogy lehetőség szerint telefonon, elektronikus úton, illetve online ügyintézéssel vagy postai úton, levélben intézzék az ügyeiket. Azt már előző nap bejelentették: tájékoztató kampány indul, amelyben a polgármester felhívja a külföldről a napokban hazatérő miskolciak figyelmét, hogy telefonon jelentkezzenek be háziorvosuknál, megelőzés céljából. Elmondták ugyanakkor, hogy a miskolci fürdők – a megszokottnál is fokozottabb figyelmet fordítva a higiéniai és járványvédelmi előírásokra – egyelőre továbbra is nyitva tartanak. Gyulán szeptemberre halasztjuk a pálinkafesztivált.

Bezárnak a miskolci fürdők és az uszodák is

Az országos veszélyhelyzet elrendelése miatt a Miskolci Fürdők Kft. ezúton is értesíti a lakosságot, hogy az általa üzemeltetett Miskolctapolcai Barlangfürdő, a Miskolctapolcai Strandfürdő és a Selyemréti Strandfürdő nyitva tartását 2020. március 13-tól határozatlan időre felfüggeszti.

A Miskolci Sportcentrum Kft. által üzemeltetett Diósgyőri Tanuszoda március 14-től határozatlan ideig zárva tart, a Kemény Dénes Városi Sportuszoda pedig – amely hétvégén kötelező műszaki feladatok ellátása miatt tervezetten van zárva – március 16-tól csak korlátozottan lesz nyitva, szintén határozatlan ideig. A korlátozott nyitva tartás azt jelenti, hogy vendégek nem látogathatják a létesítményt, kizárólag az Miskolci Vízilabda Club Országos Bajnokságban szereplő csapatainak játékosai, továbbá a Miskolci Sportiskola azon minősített úszói és a Swimming Pentathlon Club azon három- és öttusázói, akik a teljesített részvételi szintidő alapján Országos Bajnokságokra készülnek, illetve az edzéseket vezető sportszakemberek. A sportolókkal kísérők nem léphetnek be az uszodába.

(Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.