Ez nem a nép, ez a szenny szava!

Ez már kendőzetlen rosszindulat.

Franka Tibor
2020. 03. 30. 7:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összellenzék országos szócsövéből, a Népszavából gyakran veszélyesen fertőző szennyet eresztenek rá a közhangulatra. Szombati számukban például nem kevesebbet állít a lapnak névtelenül nyilatkozó megyei főorvos, mint azt, hogy a kórházakba kivezényelt katonai parancsnokok azért vannak, hogy majd az ápolók és az orvosok kifogásait, ha lesznek, “letörjék”. Sőt, ők döntenek a dolgozók beléptetéséről, a beszerzésekről, röviden mindenről: megparancsolhatják a beteglétszámot, sürgősségi helyzeteket rendelhetnek el, osztályokat üríthetnek ki, telepíthetnek máshová, betegeket küldhetnek haza és így tovább.

Végül úgy zárul az igaztalan szennyáradat, hogy az olvasóban kialakulhat az a vélemény is, hogy a parancsnokok az orvosszakmai vezetés fölé emelkednek: ha akarnak, injekciós tűt vesznek a kezükbe, ha akarnak, lélegeztetőgépet kezelnek, és minderre azért van szükség, mert “a kormány egyszerűen így akar erőt mutatni”. És mindezt egy országos napilap csupán névtelen nyilatkozóra hivatkozva meg is jelenteti…

Hogy mire megy ez ki? Szándékosan csúsztatni, félelmet, riadalmat kelteni mindazokban, akiknek a szó szoros értelmében most a kezében van a sorsunk.

Ez már nem szenzációhajhászás, ez már kendőzetlen rosszindulat, és nem is szakmai alkalmatlanság, hanem szándékos békétlenkedés. Ezeknek a kollégáknak ott vannak gyermekei, hozzátartozói, baráti közösségei, és azt gondolnám, van etikai normájuk, újságírói felelősségük, röviden van lelkük. De nincs, vagy eladták az ördögnek.

Aki ilyet művel, az úgy tesz, mintha a vírus vámszedője lenne. Ha akad kivétel, annak persze adassék meg a tisztelet.

Mégis ideje lenne a szennyvezetéket elzárni, például azzal, hogy a mindennapokban is kiemelt – járvány idején pedig különösen is kiemelt – egészségügyet érő zavarkeltést közüzem megzavarásának illene ítélni, hogy aztán e tényállás alapján lehessen büntetőfeljelentést tenni.

Márai Sándor írja: “A hazudozás veszélyesebb, mint az erőszak: még a gyilkos ellen is lehet védekezni rendőrrel, törvénnyel, esetleg zsebkéssel. De a hazug ember ellen csak egy módon lehet védekezni: meg kell akadályozni, hogy tovább hazudozzon.”

Hogyan másképp? Be kell fogni a szennyet öklendő száját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.