Kovács Zoltán: Különösen figyeljünk oda az idősekre a koronavírus terjedése miatt

A koronavírus-járvány leginkább veszélyeztetettjei az idős emberek, rájuk kiemelt figyelmet kell fordítani – hangsúlyozta a kormány Facebook-oldalán pénteken közzétett videójában a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Forrás: FACEBOOK.COM/KORMANYZAT2020. 03. 13. 18:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Amint erről az elmúlt napokban valószínűleg Önök is értesültek, az Egészségügyi Világszervezet világjárványnak minősítette a koronavírus terjedését.

Ez azt jelenti, hogy a világ egyetlen országa sem fogja tudni mentesíteni és kivonni magát a vírus hatásai alól.

Mi Magyarországon az elmúlt napokban a veszélyhelyzet kihirdetésével és kormányrendeletekkel azokat a döntéseket meghoztuk, amelyeknek a célja az emberi élet védelme, de egyúttal felkészültünk arra is, hogy sajnos további megbetegedések várhatóak, ahogy az Európában egyébként zajló folyamatok ezt mindenki számára nyilvánvalóvá teszik.

Minden olyan intézkedés, amit az elmúlt napokban hoztunk azt a cél szolgálják, hogy az emberi életet, a magyar emberek egészségét a lehető legnagyobb mértékben és a legtöbb eszközzel tudjuk védeni és tudjuk gátolni a vírus terjedését.

A mai napon azonban szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a veszélyeztetettek között van egy olyan csoport, akikre külön figyelmet kell fordítanunk.

Az idős emberek a világ összes statisztikája, az Európai Unió rendelkezésére álló információi és a hazai tapasztalatok is azt mutatják, hogy egy különösen veszélyeztetett csoportot jelentenek. Esetükben a hatóságok az orvosok által előírt megelőző intézkedések használata különösen indokolt és arra kérjük szeretteiket, hozzátartozóikat, családjaikat, hogy a velük való kapcsolattartásban, a róluk való gondoskodásban különösen figyeljenek ezeknek az intézkedéseknek a betartására. Vigyázzunk egymásra!” – zárja Facebook-videóját Kovács Zoltán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.