Hálával tartozunk, hogy élhetővé teszik mindennapjainkat

A köszönet a hátországban dolgozóknak ugyanúgy szól, mint a frontvonalban küzdőknek.

Forrás: Facebook / Szentkirályi Alexandra2020. 04. 29. 16:04
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- A koronavírus-járvány alatt is a frontvonalban dolgozók mellett rengeteg olyan ember van, akiknek hatalmas hálával és köszönettel tartozunk. Az ő munkájuk és kitartásuk nélkülözhetetlen ahhoz, hogy mi ilyenkor is fennakadások nélkül tudjuk élni a mindennapjainkat. Pékek, bolti eladók, futárok vagy éppen kórház takarítók – ők azok, akiket a hátország című sorozatunkban bemutattunk – hívta fel a figyelmet a Facebook-oldalára feltett videóban Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő elmondta: Vannak, akik a szokásos 8 óra helyett olykor 16 órát dolgoznak, hogy legyen elég kenyér a vevőknek. Mások napokon át úton vannak és kamionokban alszanak azért, hogy az áru eljusson az üzletekbe vagy a védőfelszerelések a megfelelő helyekre. Vannak, akik vállalják, hogy a kollégáiktól elzárva, egyedül végezzék a munkát egy lezárt épületben azért, hogy jó minőségű, tiszta ivóvíz kerüljön a poharainkba. És vannak, akik takarítóként koronavírusos betegek között dolgoznak az orvosokért, ápolókért és betegekért egyaránt. A köszönet nekik ugyanúgy szól, mint a frontvonalban küzdőknek: az orvosoknak, ápolóknak, mentősöknek, katonáknak, a szociális ellátásban dolgozóknak és még sokaknak.

- Köszönjük a munkájukat! Köszönjük nekik, hogy értünk dolgoznak! – tette hozzá.

Arcok a koronavírus-járvány idején

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő április közepén indította el közösségi oldalán a “Hátország – Arcok a koronavírus-járvány idején” című fotósorozatot, amelynek keretében napról-napra mutattak be tizenkét olyan embert, akik ugyan nem a frontvonalban dolgoznak, azonban munkájuk elengedhetetlen ahhoz, hogy mind a járvány elleni védekezésben résztvevők, mind pedig minden magyar ember a körülményekhez képest nyugodtan élhesse mindennapjait. A sorozat célja elsősorban az volt, hogy az ő munkájukra, kitartásukra, erőfeszítéseikre is felhívják a figyelmet, de fontos emellett az is, hogy ezek a személyes történetek és gondolatok másoknak is erőt adjanak. Futárok, takarítók, varrónők, méhészek, fuvarozók és logisztikusok, vegyésztechnikusok, pékek, autószerelők, lelkészek, banki ügyintézők, bolti eladók mondták el, hogy miként változott meg az életük a koronavírus-járvány hatására és miként alkalmazkodtak ezekhez a megváltozott feltételekhez. A sorozat lezárásaként a kormányszóvivő videóüzenetében kiemelte, hogy a köszönet nekik ugyanúgy szól, mint a frontvonalban küzdőknek: orvosoknak, ápolóknak, mentősöknek, katonáknak, a szociális ellátásban dolgozóknak és még sokaknak. Hozzátette azt is, hogy ezekből az apró gesztusokból áll össze ez a nemzet, és éppen ezért tudunk sikerrel és eredménnyel harcolni a koronavírus ellen.

A sorozat valamennyi része IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.