A kormány helyesen járt el a veszélyhelyzet elrendelésekor

Varga Judit: A veszély nem múlt el, de remélhetőleg már egyfajta készenléti állapotban is kezelhető lesz.

Forrás: facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice2020. 05. 27. 11:37
null
Fotó: Torok Levente
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán fogalmazta meg a véleményét, miszerint eljött az a pillanat, amikor enyhíteni lehet a szabályokon.

Ahogy jeleztük, tegnap benyújtásra került az Országgyűlésnek a törvényjavaslat, amelynek elfogadásával megszűnik a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és a különleges jogrend. Gyorsan bebizonyosodott tehát, hogy a Magyarország elleni jogállamisággal, veszélyhelyzettel kapcsolatos rágalomhadjárat alaptalan. Egyes bel- és külföldi szereplők történelmi bűne, hogy a bajban is támadták Magyarországot.

A magyar ellenzék elképesztő feljelentő rendszert működtet, melyen keresztül minden álhír gyorsan eljutott Brüsszelbe.

Az Európai Parlament pedig nem a megoldás, hanem a probléma része volt ebben a nehéz időszakban. Joggal tehetjük fel a kérdést, hogy miféle közösség az, amelyik a bajban sem segíti, hanem akadályozza, támadja saját tagját? Mondvacsinált ürüggyel még azt is megakadályozták, hogy a Magyarországról szóló vitában felszólalhasson a magyar kormány erre kijelölt tagja.

A kormány helyesen járt el, amikor március 11-én elrendelte a veszélyhelyzetet, Magyarország gyorsan lépett és eredményesen zárta a járvány elleni védekezés első szakaszát mind az emberi életek és egészség, mind pedig a gazdaság megóvása szempontjából.

Hála a magyar emberek együttműködésének, összefogásának, fegyelmezettségének, eljött az a pillanat, amikor enyhíteni lehet a szabályokon. A járványveszély nem múlt el, de remélhetőleg már egyfajta készenléti állapotban is kezelhető lesz – írta a tárcavezető.

https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/photos/a.2028879340464345/3373394286012837/?type=3&theater

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.