Egy perc a magyarságért

Írd alá, ne késlekedj!

2020. 05. 03. 8:45
null
Csíkszereda, 2019. június 18. Kislány az Erdélyi Magyar Néppárt tüntetésén Csíkszeredában, a Hargita megyei prefektusi hivatal épülete elõtt 2019. június 18-án. A demonstráción az úzvölgyi katonatemetõ államosításának leállítását, a sírkert eredeti állapotának helyreállítását és Hargita megye prefektusának lemondását, vagy leváltását követelték. MTI/Veres Nándor Fotó: Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május elsején egy erdélyi barátja hívta fel telefonon a hírlapírót. Jót beszélgettek, hiszen régen látták egymást. Sok minden szóba került. A család, a gyermekek, a barátok és az olykor éjszakába nyúló világmegváltó, borozgatással egybekötött beszélgetések kellemes emléke is. Mielőtt elbúcsúztak volna a csíki srác megkérdezte Felhévizyt, hogy támogatta e már a május 7-én lejáró aláírásgyűjtést, amely a Székelyföld autonómiatörekvéseinek egyik záloga.

A hírlapíró nagyon elszégyellte magát. Bizony elmulasztotta aláírni a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését. Hebegett, habogott, nem győzött elnézést kérni a barátjától, amiért ilyen figyelmetlen volt és természetesen biztosította róla, hogy amint leteszik a telefont azonnal aláírja a petíciót.

Bizony, így vagyunk ezzel – marcangolta magát Felhévizy. Mindenre figyelünk csak arra nem, amire igazán kellene. A koronavírus-járvány közepette is fontos a hazánk, fontosak a határainkon túl rekedt honfitársaink, hiszen a nemzeti összetartozás nem lehet karanténban.

Meg is nyitotta az irdala.hu weboldalt és a késlekedése miatt kicsit szégyenkezve, kipirosodott arccal kitöltötte a kezdeményezést, majd sorra felhívta régi barátait, hátha még ők sem írták alá ezt a kulcsfontosságú dokumentumot.

Nagy kő esett le a szívéről, úgy érezte tett valamit a magyarságért.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.