Karantén idején is működött a luxusbordély

Pontos nyilvántartást is vezetett az általa foglalkoztatott örömlányok bevételéről az a budapesti nő, aki egy belvárosi, ötszobás lakásban üzemeltetett luxusbordélyt a veszélyhelyzeti korlátozások idején is. A prostitúció szervezéséből élő nő egy éven belül másodszor bukott bele az üzletbe, most már két eljárás is folyik ellene.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 05. 04. 12:47
A prostitutes poses in the a doorway on the Achterdam August 2, 2001 one of the oldest streets in Al..
A prostitúció önmagában még nem bűncselekmény, annak elősegítése viszont már igen (a kép illusztráció) Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti, 27 éves N. Adrienn már tavaly nyáron megbukott egy budapesti lakásban, az általa üzemeltetett örömtanyával, de a történtekből mit sem tanulva, 2019 decemberében újra üzleti célból bérelt ki egy budapesti, V. kerületi, ötszobás luxuslakást, havi háromszázezer forintért.

A nyomozás adatai szerint a fiatal madám a lakásban öt fiatal nőt foglalkoztatott, egy 19, két 21, egy 25 és egy 26 éves nő dolgozott neki prostituáltként. A nőknek N. Adrienn adott fantázianevet, ő készített róluk fehérneműs fotókat, internetes hirdetéseket, melyekhez nemcsak hogy ő biztosította a telefonszámokat, ő kezelte a hívásokat is. Határidő naptár alapján szervezte a kuncsaftok látogatásának időpontjait, előre egyeztetve velük a különböző szolgáltatásokról, tarifákról.

Az öt nő ezért a bevételét a lakást bérlő, az üzletet szervező N. Adriennek adta a lakás bérleti díját fedező napidíj felét, amit akkor is ki kellett fizetni, ha az örömlány éppen szabadnapos volt, vagy nem volt forgalma. Csúcsidőben az öt prostituált naponta fejenként 5-6 vendéget is fogadott, tarifájuk felét kapták vissza fizetésként. A bevétel másik fele a főnökasszonynak átlagosan napi 150-200 ezer forintos adómentes jövedelmet jelentett.

A titkos bordélyház, ha csökkentett üzemmódban is, de a kijárási korlátozások idején is működött, N. Adrienn nem engedélyezte a karantént.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozóinak hamar szemet szúrt, kik azok, akik a konkurencia háttérbe vonulása idején is űzik az ipart.

Ficsor Karolina alezredes, bűnügyi osztályvezető csapatának április végére állt össze a kép, öt, a karantén idején is aktív örömlány nagyon összehangoltan, egy helyen dolgozik, komoly szervező munka lehet a háttérben. Április 30-án este 21 óra 45 perckor kopogtattak be a belvárosi lakásba, a rendőrök meg sem lepődtek, amikor N. Adrienn nyitott ajtót, a „madám” annál inkább kétségbe esett a váratlan látogatók megjelenésekor. A nő elfogásakor is bűnügyi felügyelet, lakhelyelhagyási tilalom alatt állt a korábbi, hasonló jellegű jogsértés miatt indult eljárás kényszerintézkedéseként. A 27 éves nőnél házkutatást tartottak a rendőrök, lefoglalták azokat a mobiltelefonokat, amelyek a lányok nevéhez voltak megadva a hirdetésekben. A kerületi nyomozók találtak egy naplót is, amelyben N. Adrienn pontos kimutatást vezetett a lakás költségeiről és arról is, hogy adott napon melyik prostituált mennyi pénzt keresett. A bérelt lakásban a mosókonyhában egy bőröndben a nyomozók több borítékot is találtak, amelyben a lányok „fizetései” voltak előkészítve. A BRFK prostitúció elősegítése bűntette miatt indított eljárást a budapesti nő ellen, a bíróság elrendelte letartóztatását.

A prostitúció önmagában még nem bűncselekmény, annak elősegítése viszont már igen (a kép illusztráció)
Fotó: Reuters

A veszélyhelyzeti korlátozások miatt a budapesti, felső kategóriás örömlányok nagy része önkéntes karanténba vonult. A külföldi polgárok, turisták elmaradása miatt visszaesett a kereslet, sokan pedig saját egészségük miatt választották az üzlet időleges szüneteltetését. A prostitúció a hatályos törvények szerint önmagában nem jogsértés, ha azt valaki bejelentve, saját maga, adót, járulékokat fizetve, rendszeres orvosi ellenőrzés mellett végzi.

Ám a szervezése, a prostitúciós tevékenységhez megfelelő hely biztosítása, bérleti díj szedése, az örömlányok bevételéből való részesedés mint jogtalan haszonszerzés már bűncselekménynek minősül, a jogsértés megvalósítójával szemben prostitúció elősegítése bűntett elkövetése miatt indíthatnak eljárást a hatóságok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.