időjárás 5°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Ukrán embercsempész, francia rendszámú autóval – elfogták

Forrás: MTI
2020.05.28. 11:22

Embercsempészés kísérlete miatt vettek őrizetbe és hallgattak ki gyanúsítottként egy ukrán férfit Baranya megyében – közölte a rendőrség a police.hu-n csütörtökön.

A közlemény szerint a mohácsi rendőrök a horvát határ közelében lévő Kölked mellett szerdán délután fogtak el nyolc – szír és iraki állampolgárságú – illegális bevándorlót és az autó ukrán sofőrjét, amikor egy francia rendszámú autót ellenőriztek.

A bevándorlók nem rendelkeztek okmányokkal, személyazonosságukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A sofőrt előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés elkövetése miatt indítottak ellene büntetőeljárást, az autót lefoglalták.

A rendőrségi közleményben kitértek arra, hogy ugyancsak szerdán az esti órákban hat – magát szírnek valló – illegális bevándorlót tartóztattak fel a rendőrök szintén Kölked térségében.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.