Házkutatást tartottak az álmentős otthonában

A Magyar Nemzet információi szerint az MSZP videójában nyilatkozó nő ellen indult büntetőeljárás.

Végh Attila
2020. 06. 16. 13:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet információi szerint a rendőrség ma reggel gyanúsítottként hallgatta ki Németh Athinát, és az ellene indított büntetőeljárásban a bejelentett lakóhelyén házkutatást tartottak a nyomozók. Az MSZP álmentős videójában elhíresült nő ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rémhírterjesztés miatt rendelt el nyomozást, melynek során június 16-án reggel tárgyi bizonyítékokat, iratokat, számítógépeket foglaltak le a gyanúsítottól, aki értesüléseink szerint panaszt tett a gyanúsítás és az eljárás ellen is az ügyészségnél; állítása szerint nem követett el semmiféle olyan jogsértést, ami büntetőjogi kategóriába ütközne. A rendőrség egyelőre egyetlen gyanúsított, Németh Athina ellen indított eljárást az ügyben, a vizsgálat során nem kizárt, hogy a bűncselekmény lehetséges elkövetőinek száma bővülhet.

Az ügyben az Emmi tett feljelentést, a minisztérium álláspontja szerint a Németh Athina által nyilvánosságra került hamis állítások a veszélyhelyzetben különösen alkalmasak voltak a társadalomban indokolatlan nyugtalanság keltésére, az egészségüggyel szembeni közbizalom aláásására, ezen keresztül a járvánnyal szembeni védekezés hatékonyságának lerontására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.