Igazságos uniós helyreállítási csomag létrehozására van szükség

A magyar kormány olyan igazságos uniós költségvetési keretet szorgalmaz, amelynek révén az Európai Unió rugalmas intézkedésekkel és eszközökkel tudja segíteni az európai gazdasági helyreállítást – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az Általános Ügyek Tanácsának videókonferenciáját követően.

Forrás: MTI2020. 06. 16. 19:04
null
„Elfogadhatatlan, hogy a bűnözők oldalán áll a joggyakorlat” Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez eljuttatott összegzés szerint – az Európai Bizottság következő többéves uniós pénzügyi keretre (MFF) és a Helyreállítási Alapra vonatkozó javaslatáról – az igazságügyi miniszter az eseményen elmondta: annak érdekében, hogy az minden tagállam számára elfogadható megoldást kínáljon, a javaslat senkit sem hagyhat hátra.

Így annak elsősorban méltányosnak és kiegyensúlyozottnak kell lennie; ehhez jó alapot jelent a V4-kormányfők által június 11-én elfogadott közös nyilatkozat – mutatott rá a politikus.

Varga Judit kiemelte, hogy nem létezik általános, mindenkire alkalmazható válságkezelési megoldás.

– Magyarország jelentős reformokat valósított meg az elmúlt évek során, és a magyar emberek erőfeszítéseinek köszönhetően sikeresen haladt a konvergencia felé – közölte. – Éppen ezért a fegyelmezett gazdaságpolitikát folytató tagállamoknak a gyors helyreálláshoz elsősorban további beruházásokra van szükségük, mintsem strukturális reformokra – hangsúlyozta Varga Judit.

A tárcavezető hozzátette: a kelet-közép-európai tagállamok helyreállításának egy megerősített kohéziós politikára kell épülnie, amely már korábban is bizonyított, és hozzáadott értéket teremtett Európában, és melynek szerződéses céljai ma is ugyanúgy aktuálisak, mint a válságot megelőzően.

Varga Judit egyúttal rögzítette: a magyar kormány álláspontja továbbra is az, hogy a sikeres védekezés nem büntethető források megvonásával.

Az igazságügyi miniszter azt is megjegyezte, hogy amennyiben ezeket a problémákat sikerül orvosolni és egy méltányos megállapodást elérni, Magyarország támogatni tudja a nagyszabású uniós helyreállítási tervet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.