időjárás 1°C Vilma 2023. december 5.
logo

Lemondott az Index vezérigazgatója

Forrás: index.hu
2020.06.30. 10:34

Öt munkanap után távozik az Index.hu Zrt. vezérigazgatója, Ződi Zsolt, aki korábban a szintén lemondott Pusztay Andrást váltotta a poszton.

Vezérigazgató nélkül működik tovább június 30-tól az Index.hu Zrt., miután kedden lemondott a múlt szerdán kinevezett vezérigazgató, Ződi Zsolt – számolt be az Index.

A szerkesztőség ugyanakkor értesült a hírről, amikor Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnöke közleményt küldött a sajtó többi képviselőjének.

„Vezérigazgatói tisztségemről lemondok, de továbbra is hű olvasója maradok az Indexnek, melynek független tartalmait napi szinten fogom követni. Döntésem oka egyszerű: miután megismertem a cég pénzügyi helyzetét, arra jutottam, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghezvitele túl nagy feladat számomra. Sajnálom, ha esetleg Bodolai László barátomat ezzel most nehéz helyzetbe hoztam” – mondta Ződi, aki Pusztay Andrást váltotta a pozícióban.

Zavartalanul működik az Index

Bodolai László úgy fogalmazott, vezérigazgató nélkül, de továbbra is zavartalanul működik az Index. – Sajnálom, hogy Zsolt barátom felmondott, de azt azért köszönöm neki, hogy még az elején jelezte, hogy nem tudja ellátni a tisztséggel járó kötelezettségeket. Az Index.hu Zrt. pénzügyi helyzetét illetően azt tudom mondani, hogy igyekszünk minél hamarabb tartós megoldást találni a fennálló cash-flow-problémára, szeretném ugyanakkor megjegyezni azt is, hogy ez nincs hatással az Index napi szintű működésére, a lap független tartalomgyártására – írta Bodolai.

Ződi személye múlt héten még garanciát jelentett

Bodolai Ződi Zsolt kinevezése után, a múlt héten így fogalmazott: „felkértem egy régi jogász barátomat, Ződi Zsoltot, akinek személye számomra garancia arra, hogy az Index továbbra is az ország legolvasottabb online híroldalaként független és hiteles tudjon maradni, hisz nincs másik.” A portálnál zajló történések része volt az is, hogy Dull Szabolcs főszerkesztőt múlt hét hétfőn kitették a lap igazgatóságából, arra hivatkozva, hogy „belső döntéseket vitt a nyilvánosság elé”, főszerkesztői posztja ugyanakkor megmaradt.

– Nem látjuk még, mi következik az újságért és a szerkesztőség egységéért mindig kiálló vezérigazgatónk távozásából. Egyvalamit azonban biztosan tudunk, továbbra is ragaszkodunk a tartalmi függetlenséghez és a szerkesztőség érinthetetlenségéhez – kommentálta az Index.hu hasábjain Dull Szabolcs főszerkesztő azt, hogy lemondott Pusztay András, az Index vezérigazgatója, és a helyére Ződi Zsolt, a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa érkezik. A balliberális lap főszerkesztője azt írta: a következő napokban egyértelmű biztosítékokat várnak, hogy „megmaradjanak azok az értékek, amelyek miatt az Index az ország legnagyobb, legolvasottabb lapja”.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.