időjárás -3°C Angelika 2023. január 27.
logo

Dobrev Klára színt vallott az ATV-nek Index-ügyben

Forrás: ORIGO.HU
2020.07.30. 21:24
Dobrev Klára színt vallott az ATV-nek Index-ügyben

Elismerte az ATV Egyenes beszéd című műsorában Dobrev Klára, hogy egyeztetett az Index kirúgott főszerkesztőjével, Dull Szabolccsal. A DK európai parlamenti képviselője azt mondta a műsorban, hogy egy brüsszeli, sajtószabadságról szóló jelentés miatt hívta fel Dullt.

A beszélgetés, amit Dobrev elismert, szerinte másfél hónapja zajlott. A többi beszélgetésükről nem beszélt, pedig – ahogy azt megírtuk – kiderült, hogy Dull rendszeresen egyeztetett vezető baloldali pártpolitikusokkal (ezt az Index kuratóriumának elnöke, Bodolai László írta meg egy zárt Facebook-csoportban), köztük Dobrev Klárával, akit az Altus egyik számán hívogatott folyamatosan, ezt a híváslistája is bizonyítja.

Ennek az egyetlen elismert beszélgetésnek a ténye is nagyon súlyos vád az indexes főszerkesztő ellen. Azt jelenti ugyanis, hogy a magát függetlennek beállító főszerkesztő egy Magyarország elleni, elfogult, pártpolitikai célú jelentésben működött közre.

A beszélgetésben Dobrev egy másik megdöbbentő kijelentést is tett: szerinte a baloldali önkormányzatok pénzelhetnék a felmondott indexesek új lapját, mert szerinte ez közszolgálati feladat. Vagyis szerinte az adófizetők pénzéből (hiszen az önkormányzatok is ebből működnek) egy baloldali lapot kellene finanszírozni – olvasható az Origó cikkében.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.