Roma diákoknak hirdet pótfelvételit az Mathias Corvinus Collegium

Iskolás és egyetemista fiatalok jelentkezését várják a Roma Tehetség Program képzésére augusztus 31-ig.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 19. 7:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ingyenes, az iskola mellett is végezhető képzésre várja magyarországi iskolás és egyetemista roma fiatalok jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC).

A Roma tehetség program tanfolyama azoknak a diákoknak szól, akik a 2020/2021-es tanévben kezdik a tizedik évfolyamot és hazai vagy külföldi egyetemen szeretnék folytatni tanulmányaikat. Az intenzív egyetemi képzés elsősorban azokat az érettségizett, vagy akár már felsőoktatásban tanuló roma fiatalokat célozza meg, akik alap-, mester- vagy doktori képzésüket itthon, esetleg külföldön szeretnék végezni.

A program a nyelvtudás mellett, a szakmai és személyi kompetenciák fejlesztésére, valamint a pályaválasztási tanácsadásra is hangsúlyt fektet.

A jelentkezési határidő augusztus 31.

További részletek ITT érhetőek el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.