Fiktív számlagyár az érdi szocialistáknál

Költségvetési csalás gyanújával nyomoz a rendőrség az MSZP érdi szervezeténél, miután a párt szentendrei szervezetének egyik ülésén készült hangfelvétel szerint fiktív számlatömböket használtak az érdi szocialisták – ér­tesült a Magyar Hírlap. Mint írták, az MSZP helyi szervezete egy irodát bérelt Érden az egyébként Varsóban bejegyzett Neptun Kiemelten Közhasznú Egyesülettől.

Magyar Nemzet
2020. 09. 03. 14:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Neptun rendszeresen készpénzes számlát állított ki a bérleti díjra, illetve a rezsiköltségekre, vevőként pedig az MSZP érdi alapszervezetét tüntették fel. Később azonban a számlatömbben szereplő zöld, tehát első példányokat a párt gazdasági igazgatója lesztornózta, s ezt visszatették az eredeti tömbbe. Az eredeti számlák kifizetését az érdi alapszervezeti elnök, Szűcs Gábor engedélyezte és küldte meg az MSZP központjának, ahol a könyvelést vezették. Ezeket a gazdasági igazgató tehát visszaküldte, majd az MSZP Pest megyei irodájának egyik munkatársa vásárolt egy új számlatömböt, amelyben a vevőt kicserélték, az érdi szervezet helyett az MSZP Pest megyei szervezetét tüntették fel. Ezeken a számlákon viszont az már nem szerepelt, hogy ki engedélyezte a kifizetést, illetve, hogy ki vette fel és ki vette át a pénzt a Neptun részéről. Ez utóbbi azért is furcsa lett volna, mert az egyesület érdi székhelyén a ház lakói elmondták, hogy ott ilyen egyesület sohasem működött.

A Magyar Hírlap korábban arról számolt be, hogy a rendőrség az MSZP Pest megyei szervezeténél is hasonló ügyben nyomoz. Ennek lényege az volt, hogy a Pest megyei MSZP irodavezetője ötvenkét alapszervezeti elnök nevére állított ki számlát több mint négyszáz esetben, ám ténylegesen pénzt nem adott át a számukra, az alapszervezeti elnökök nevét ugyanakkor – mintha ők ténylegesen átvették volna az ellátmány összegét – ráhamisították a bizonylatra. Az esetről még Trenka István, az MSZP egykori Pest megyei elnöke számolt be korábban a lapnak, akit emiatt a pártvezetés azonnal felfüggesztett, az elnökség pedig a kizárását kezdeményezte. Trenka 2015-ben nem volt hajlandó ellenjegyezni a Pest megyei adatokat a párt mérlegbeszámolójában, az esetet pedig az MSZP akkori vezetésének, ­Tóbiás Józsefnek, Hiller Istvánnak és Tóth Bertalannak is jelentette, ám ők nem indítottak vizsgálatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.