Gátlástalanul gyártja az álhíreket a baloldal a járvány kapcsán

Egymásra talált a kórházban kamuvideót készítő exjobbikos képviselő és a 444.hu a hírhamisítás terén.

Veres László István
Forrás: Facebook, NNK2020. 09. 09. 17:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A koronavírus-járvány második hullámának lassításán, megfékezésén tízezrek dolgoznak országszerte. A sikerhez mindenkire szükség van. A járványkezelés segítése nemzeti minimum, a járvány kapcsán az álhírgyártás az emberek egészségének veszélyeztetése. A baloldali politikusok és a baloldali média a legrosszabb arcát mutatja, amikor a járvánnyal kapcsolatos álhíreket gyárt, aztán pedig futótűzszerűen – szenzációéhesen – átvesz. A járványban nem egymással csatázni, hanem együttműködni kell, aminek előfeltétele, hogy senki ne állítson valótlant. De most is látszik, hogy van, akiknek semmi sem drága!” – írta közösségi oldalán Rétvári Bence.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára ezt annak kapcsán tette közzé, hogy Bencsik János ellenzéki képviselő a kontaktkutatással és a teszteléssel kapcsolatban írásbeli kérdéssel fordult a kormányhoz. Erre Rétvári Bence úgy válaszolt: a kontaktokat felkutatják, de a kutatás – párhuzamosan a WHO-ajánlással – a kontaktok kontaktjaira már nem terjed ki. Tehát aki találkozott beteggel vagy tüneteket mutat, azt tesztelni kell, csak azt nem kell tesztelni, aki nem találkozott beteggel és nem mutat tüneteket sem.

– A baloldali képviselő és a baloldali sajtó a mondatomat viszont felismerhetetlenné tette, ugyanis míg a szövegben az szerepel, hogy a kontaktokat kutatni kell, addig ők úgy idézik, hogy a kontaktokat nem kell kutatni. Ez nyilván valótlan, ilyet senki nem állított, ilyet idézni tőlem fake news. Nem mindegy, hogy azt idézik tőlem, hogy „szükséges”, vagy azt hamisítják hozzá, hogy „nem szükséges” – közölte az államtitkár, aki bejegyzésében a 444.hu ezzel kapcsolatos cikkét, valamint a Bencsik Jánosnak küldött levél erre vonatkozó részletét is posztolta.

Rétvári Bence emlékeztet rá, hogy Bencsik János, korábban jobbikos most független országgyűlési képviselő volt az, aki tavasszal a járványügyi biztonsági intézkedések megszegésével jutott be a Dél-pesti Kórházba, ahol egy videót forgatott. Ebben azt állította, hogy nem megfelelők az orvosi védőfelszerelések. Csakhogy ennek bizonyítására látogatói védőfelszereléseket mutattak be, mintha azokat kapnák az orvosok. – A kórház fel is jelentette a képviselő urat – jegyezte meg Rétvári.

A baloldal teszteléssel kapcsolatos pánikkeltő, álhírekre alapozó kampányának legfőképpen a tények mondanak ellent. Amint az a Nemzeti Népegészségügyi Központ által közzétett adatokból kiderül, a március elejétől a mai napig elvégzett laboratóriumi vizsgálatok száma megközelíti a félmilliót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.