Közel 70 ezren tiltakoznak az LMBTQ-mesekönyv terjesztése ellen

Óriási port kavart az első magyar LMBTQ-mesekönyv megjelenése hazánkban. Miközben a kötet terjedése ellen fellépő személyek folyamatos fenyegetéseknek vannak kitéve, számos magyar celeb nyíltan a genderideológiát propagáló mesegyűjtemény mellett foglalt állást. A civilek viszont egészen mást gondolnak: már a 68 ezer főt is meghaladta azok száma, akik nem akarják a könyvesboltok polcain látni a vitatott kiadványt.

Elek Nikoletta-Nagy Orsolya
2020. 09. 29. 17:20
null
Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schittl Eszter, a CitizenGO magyarországi kampányigazgatója után Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke is fellépett a Meseország mindenkié címet viselő mesekönyv ellen. A politikus kijelentette: ez a propagandakönyv nemcsak a gyerekek egészséges fejlődése, hanem a magyar kultúra ellen is támadás, ugyanis annak nem képezik részét olyan mesék, amelyben két királyfi lesz szerelmes egymásba, vagy ahol egy fiú szoknyát akar hordani. Így a Mi Hazánk politikusa a sajtótájékoztatót követően megsemmisítette a kiadványt, mivel elmondása szerint nem hajlandó szó nélkül hagyni, hogy valakik meghamisítsák a meséket, vagy normálisnak állítsák be azt, ami egyáltalán nem nevezhető annak. Tiltakozó akcióját követően Dúró Dóra arról számolt be a közösségi oldalán, hogy a pozitív reakciók mellett sértő és trágár megjegyzéseket, valamint életveszélyes fenyegetést is kapott. Ennek ellenére nyomatékosította, hogy nem fog meghátrálni, ugyanis hisz abban, hogy a magyarság gyarapodó jövőjét a hagyományos családmodell támogatása jelenti.

A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke mellett Budaházy Eddát, a Hozz világra még egy magyart nevű mozgalom vezéralakját is mocskolják és fenyegető üzenetekkel támadják, amióta határozottan szembeszállt Osváth Zsolt homoszexuális aktivistával. „Te beteg korcs k...rva, óvatosan lépj ki az utcára!” – írták a nagycsaládos édesanyának, valamint egy fiktív közszereplői oldalt is létrehoztak a nevében a Facebookon, amivel megpróbálják lejáratni. – Sajnos az utóbbi időben megfigyelhető, hogy bár sokan megszólalnak a különböző szexuális aberrációk terjesztése ellen, mégis a terjesztőkkel szemben valahogy elnézőek – mondta Budaházy, aki nyílt ellenzője a homoszexuális propaganda terjesztésének. Hozzátette: Osváth Zsolt nem egy egyszerű homoszexuális, hanem egy olyan Youtuber, aki magyar fiatalok tízezreit befolyásolja, „érzékenyíti” egyfajta árukapcsolással műsoraiban, ezért az ilyen emberekkel szemben nincs kegyelem, zéró toleranciát kell hirdetni.

Emlékezetes, hogy Schittl Esztert – aki elsőként lépett fel a genderideológiát népszerűsítő mesekönyv ellen – is meg akarták félemlíteni, amiért megpróbált gátat vetni a könyv terjesztésének. „Óvatosan náci r...banc, mert be lesz törve a pofád! Tudom, hol laksz” – üzente egy LMBTQ-aktivista arra a posztra reflektálva, amiben a CitizenGO magyarországi kampányigazgatója arra kért mindenkit, hogy írják alá a mesegyűjtemény terjesztése ellen indított petíciót. A felszólítások, valamint a rendkívül sikeres tiltakozó kezdeményezés ellenére – amit eddig 68 ezren írták alá – a könyvesboltok viszont továbbra is árulják a botrányok, valamint a celebek támogatásával jelentős népszerűségre szert tevő kötetet.

Fotó: Youtube

A mesekönyv körüli indulatokat tovább fokozták Szabó András „Csuti” megnyilvánulásai, aki az LMBTQ-mesekönyv mellett foglalt állást. „Ahol könyveket égetnek, ott végül embereket is fognak” – hangoztatta Heinrich Heine szavait a Kulcsár Edina szépségkirálynő férje. Ám a közösségi oldalán egy hozzászóló kérdésére már óvatosabban fogalmazott: „Elfogadásra és szeretetre neveljük a gyerekeket az első perctől, de nem tudom, mi a helyes a hasonló könyvek kapcsán!” – vallotta be Szabó András. Hozzátette: nem nőtt még fel generáció hasonló mesék tudatában!

Karácson Tamás, azaz Fluor Tomi sem ment el szó nélkül a mesebotrány mellett. Az énekes Dúró Dóra sajtótájékoztatójára eképpen reagált egy lapinterjúban: „A homoszexualitás nem egy kór, ami fertőz és mindenkit elb...zít, aki egy pillanatra nem figyel oda, hanem egy dolog, amivel születik az ember és az égvilágon senkinek nem árt. Ellentétben azzal, ha valaki náci, azzal általában nem születünk, viszont elég sok embernek ártott már” – hangoztatta a liberális előadó.

Ezt követően a politikai pálforduláson átesett Pityinger László „Dopeman” a Facebookon üzent Karácsonnak: „Üzenem Fluor Tominak és a liberális sajtónak, hogy az ember nem valaminek, hanem készségek és lehetőségek halmazának születik, amik az őt érő hatások eredményeképpen folyamatosan alakulnak, tehát eleve elrendelés az LMBTQ-val kapcsolatban sem létezik. Ezért nem is ördögtől való, ha úgy alakul” – írta bejegyzésében Dopeman.

Ahogy azt a Magyar Nemzet is megírta, a Labrisz Leszbikus Egyesület gondozásában megjelent az első magyar LMBTQ-mesekönyv Magyarországon. A Meseország mindenkié címet viselő kötetben a szerzők megalkották a mesék újraírt változatait olyan szereplőkkel, akik valamilyen „stigmatizált” vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak. A vitatott meséskönyvben többek között meleg, leszbikus, transznemű, roma, örökbefogadott, hallássérült és idős hősökkel is találkozhatnak a magyar gyerekek, míg a heteroxeuális karaktereket mint gonosz szereplőket jelenítik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.