Százhetvenmillió forintért fejlesztenek két fürdőhelyet Tolnában

Mintegy 170 millió forintos fejlesztést valósítanak meg az önkormányzatok Tolna megye két szabadvízi fürdőhelyén a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) támogatásával – közölték a települések vezetői az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 09. 19. 10:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Faddon egy 60 millió forintos projekt részeként kikotorják az iszappal feltelt Bartal-csatornát, csónaklépcsőket építenek, így átjárható lesz a faddi és a tolnai Duna-holtág – mondta Fülöp János polgármester (Fidesz–KDNP).

A holtágak összekapcsolása jó lehetőség lesz a sportolóknak és a vízi túrázóknakára; egy későbbi fejlesztéssel a tolnai holtágat összekötnék a Sióval, így egy hosszabb, élő vízi út jöhetne létre – tette hozzá.

A munkát ősszel kezdik, és a tervek szerint tavasszal fejezik be. Szálkán a TOP 116 millió forintos támogatásával a 67 hektáros Szálkai-tavon alakítanak ki partvédelmet, amire azért van szükség, mert az elmúlt években a csapadék bemosta a töltésgátat a tó medrébe – mondta Pálfi János független polgármester. A tavasszal kezdődő munka során 310 méter hosszan terméskőfalat építenek a tó partján és iszapkotrást végeznek.

Nyáron mindkét helyszínen jelentősen több volt a fürdővendég a korábbi évekhez képest. Szálkán évente 30 ezren keresik fel a tavat, az idei szezonban mintegy 40 ezer vendég fordult meg, a szállások teljes kihasználtsággal működtek – mondta Pálfi János. Wusching Gábor, a Faddon településüzemeltető Fatodi Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy a szintén TOP-támogatással, 140 millió forintos forrásból felújított fadd-dombori szabadstrandot hétvégente több ezren keresték fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.