időjárás 13°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Szerzői engedély nélkül dalol a judapestező Bíró László

Magyar Nemzet
Forrás: MANDINER.HU
2020.09.06. 19:24
Szerzői engedély nélkül dalol a judapestező Bíró László

Sem Dés László, sem Geszti Péter nem adott hozzájárulást a baloldal judapestező jelöltjének ahhoz, hogy a Mi vagyunk a Grund című dalt használja fel a kampányához – adta hírül a Mandiner. A jobbikos politikus tagadja volt alkalmazottai állítását, hogy máig nem fizette ki munkabérüket.

Az elmúlt napokban kikerült egy jobbikos kampányvideó a szerencsi időközi országgyűlési választáson elinduló ellenzéki jelölt, a Budapestet Judapestnek, az izraeli turistákat „tetűcsúszdásoknak” nevező Bíró László közösségi oldalára, amelyben Geszti Péter és Dés László közös, Mi vagyunk a Grund című dala is szerepel.

Geszti Péterrel egyetértésben a válaszom: Bíró László nem kért engedélyt, és ha kért volna, akkor nem engedélyezzük! Az antiszemitizmust, a rasszizmust semennyire nem tartjuk elfogadhatónak! – írta Dés László. Geszti Péter hasonlóképp felelt. „Dés Lászlóval egyetértésben a válaszaim: Bíró László nem kért engedélyt a dal felhasználásához. Sem közéleti szereplőként, sem magánemberként nem tartunk elfogadhatónak semmilyen rasszista kijelentést – fogalmazott a művész.

Bíró László időközben reagált lapunk korábbi cikkére, amelyben arról írtunk, hogy a jobbikos jelölt több egykori alkalmazottja azt állítja, hogy a politikus nem fizette rendesen a munkabérüket, valamint meg is fenyegette őket.

„Nekem tiszta a lelkiismeretem: soha senkit nem fenyegettem fegyverrel, soha senkinek nem tartottam vissza a bérét, sőt mind a mai napig fizetem azt a hitelt, amit magánszemélyként vettem fel, hogy rendezni tudjam a munkavállalók fizetését. Lopni sem loptam, sem gépsorokat, sem mást az üzemből” – állította Facebook-bejegyzésében Bíró, annak ellenére, hogy több egykori dolgozója szerint a mai napig tartozik nekik a munkabérükkel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú, a megye délkeleti részét lefedő, tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben október 11-én tartanak időközi országgyűlési képviselő-választást, amelyen a júliusban motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc (Fidesz) utódjáról dönthetnek majd. A baloldal egységesen a korábban antiszemita és rasszista kijelentéseket tevő, egykori dolgozóit lelövetéssel fenyegető jobbikos Bíró László mögé sorakoztak fel, miközben egyre bővül azok sora, akik a baloldalon felemelik a szavukat Bíró jelölése ellen. A Fidesz–KDNP helyi szervezete Koncz Zsófiát, Koncz Ferenc lányát indítja a körzetben.

Antiszemita jelölt

Karácsony Borsodba megy kampányolni az antiszemita Bíró mellett

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.