A baloldal nem tud leállni az álhírkampánnyal

Kidolgozta a kormány az országos oltási tervet – közölte Dömötör Csaba államtitkár.

Vizvári Soma
2020. 11. 30. 15:44
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2020. április 6. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 6-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció képviselője a parlament hétfői ülésnapján napirend előtti felszólalásában azt hangoztatta: ha el akarjuk kerülni a lezárásokat, akkor elsősorban a tesztelés kiterjesztésével lehet ez ellen lépni. Kifejtette: a DK ezért azt javasolja, a kormány tegye lehetővé, hogy karácsony előtt minden magyar ember ingyenesen teszteltethesse magát.

– Ne játszanak tovább a magyar polgárok biztonságával! – hangzott el a felszólítás a DK-s politikus részéről. Arató beszéde végén elismételte a megszokott gyurcsányista panelt: „a nyári időszakot a kormány átaludta, nem tett semmit, ennek a következménye a mostani rendkívül súlyos járványügyi helyzet”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában hangsúlyozta: erőteljesen nő a fertőzések száma az egész világban, ezért is kellett további védelmi intézkedéseket meghozni, mint például az idősek vásárlási idősávja. A tesztelésekkel kapcsolatban tisztázta: zajlik a tömeges tesztelés, eddig egymillió 648 ezer vizsgálatot végeztek el itthon. Hozzátette: szűrőbuszokat is szolgálatba állítottak, és javában zajlik az egészségügyi, a szociális, valamint a nevelési intézményekben dolgozók tömeges tesztelése. Dömötör aláhúzta: a kormány az oltási tervet is kidolgozta, összesen 13 ezer pont lett kijelölve az országban tömeges oltásra.

Először a legveszélyeztetettebbek kaphatnak vakcinát. Elindul egy regisztrációs rendszer is, ezen keresztül lehet jelezni az oltásigényt. Az államtitkár jelezte: a Pfizer vakcinát gyártó cég a napokban visszamondta az uniónak szánt szállítmányok jelentős részét, mondván, először inkább az Egyesült Államoknak szállítanak. Dömötör kijelentette: olyan lekötött szállítmányokról van szó, amelyekről szerződés volt, ezért kell több lábon állni. – Arról a megközelítésről beszélek, amelyet önök itt rendszeresen támadnak – fűzte hozzá.

– Nem tud olyan hosszúra nyúlni a járványidőszak, hogy önök felhagyjanak a rém- és álhírkampánnyal – állapította meg. Az államtitkár emlékeztetett, hogy a DK azt állította: a tesztelő hallgatók nem kapnak megfelelő felszerelést, valamint hogy krónikus betegeket köteleznek a védekezéssel kapcsolatos szolgálatra. Dömötör cáfolta ezeket a híreszteléseket, és arra kérte a baloldali pártokat, hogy állítsák le az álhírgyárat. Az államtitkár kitért arra is, hogy a baloldal politikai kérdést akar csinálni a vakcina ügyéből, amikor emberkísérletről beszél. Emlékeztetett: minden vakcinának szigorú ellenőrzéseken kell átmennie. Dömötör úgy vélekedett: az ellenzék ugyan a kormányt akarja támadni, amikor ilyen állításokat tesz, de valójában a szakembereket támadják egy járványhelyzetben.

– Gondolják végig, mi lesz annak a következménye, ha az önök rémhírei miatt kevesebben oltatják be magukat! – figyelmeztette a baloldali pártokat Dömötör Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.