Dömötör: Akadályozzák a védekezést, és visszahozzák a nokiás dobozos politikát

Az államtitkár szerint a baloldal az ország szempontjából a legrosszabb kombinációt valósítja meg.

2020. 11. 30. 14:43
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2020. április 6. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 6-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés hétfői ülése napirend előtti felszólalásokkal kezdődött. Kocsis-Cake Olívió (Párbeszéd) a szónokok sorában a másodikként egy Deák Ferenc-idézettel kezdte mondandóját, amely szerint „kockáztathatunk mindent a hazáért, de a hazát nem kockáztathatjuk”. A képviselő arra kérte a kabinetet, hogy fogadja meg a haza bölcsének tanácsát ahelyett, hogy rövid távú érdekeinek rendelne alá mindent. A kormány ne George Clooneyval foglalkozzon, helyette inkább a járványnak szenteljenek több figyelmet – kérte Kocsis-Cake Olívió. A baloldali képviselő kifogásolta, hogy a kabinet nem fogadja el a jogállamisági feltételeket, valamint azt is a kormány szemére hányta, hogy számos beruházást folytat le ahelyett, hogy segélyeket osztogatna.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában emlékeztetett a baloldali válságkezelésre, amely a Bajnai-csomaggal mintegy hatezer-milliárd forintos megszorítást jelentett, eredményeként pedig százezrek szegényedtek el.

Hangsúlyozta, hogy „amikor Brüsszelben jogállamiságról beszélnek, akkor migrációt értenek alatta”. Az államtitkár azt javasolta, hogy Kocsis-Cake nézze meg, hogy legutóbb milyen témákban indultak kötelezettségszegési eljárások Magyarország ellen. Dömötör példaként azt az intézkedést hozta fel, amely szerint egy korábbi döntés miatt a tranzitzónában már nem adhatnak be menedékkérelmet a migránsok, csupán hazánk külföldi külképviseletein.

Kocsis-Cake felszólalásában ismét követelte az alapjövedelem bevezetését, amellyel kapcsolatban Dömötör Csaba felvetette, hogy a képviselő mondja meg, hogy „kitől akarnak pénzt elvenni”? Az államtitkár jelezte azt is, hogy a napokban egyre több hír van arról, hogy a baloldali önkormányzatok megszorításokat vezetnek be. Mindemellett pedig intő példaként hozta fel a fővárosi busztendert.

Újra pénzszivattyúkat telepítenek oda, ahol lehetőséghez jutnak – összegezett az államtitkár. Dömötör felidézte: egy olyan cég nyert a busztenderen, ami a kiírás pillanatában nem is létezett.

– Hogyan fordulhatott elő, hogy nullkilométeres cég kapott egy ilyen feladatot? Azon sem lepődnénk meg ezek után, ha Hagyó Miklós esélyes lenne a főpolgármester-helyettesi posztra – mondta Dömötör, aki úgy értékelte a helyzetet, hogy a baloldal a legrosszabb kombinációt valósítja meg: hátráltatják a védekezést, és visszahozzák a nokiás dobozos politikát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.