Dömötör Csaba az ellenzéknek: Tegyék félre a pártpolitikát!

A Párbeszéd továbbra is az alapjövedelem bevezetésére akarja rávenni a kormányt a járvány ürügyén.

Magyar Nemzet
2020. 11. 09. 12:16
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2020. november 2. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 2-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Orbán-kormány végre megfogadta a Párbeszéd két héttel ezelőtti járványkezelési javaslatait, de ma már késésben vagyunk – mondta Tordai Bence a parlamentben. – Nehéz lehetett az eddigi dogmáikkal szembemenni – szúrt oda a kormánypártoknak a Párbeszéd képviselője. A politikus szerint ugyanakkor még mindig nem sikerült teljesen szembenéznie a kormánynak a valósággal, hiszen szerinte már régen megelőztük Ausztriát a halálozási és fertőzöttségi adatok alapján. – Európában a harmadik legrosszabb a helyzet Magyarországon az elmúlt két hétben – hangsúlyozta Tordai Bence, és kifogásolta, hogy az ellenzék gazdasági javaslatait a kormány nem építette be az intézkedéseibe, és százszázalékos táppénzt, az álláskeresési járadék emelését és válságkezelő alapjövedelem bevezetését követelte.

Válaszában Dömötör Csaba felsorolta az Orbán Viktor által bejelentett szigorításokat, és hozzátette,

a rendkívüli jogrendet meg kell erősítenie kedden az Országgyűlésnek, ami egyben a bejelentett védelmi intézkedések megerősítése is lesz.

Dömötör Csaba emlékeztetett: a párbeszédes Karácsony Gergely által tervezett adóemelés és a segélyezési rendszer kiterjesztése nem megoldás, ez a politika korábban is a munkanélküliség növekedéséhez vezetett. Az államtitkár arra kérte a baloldalt, tegyék félre a pártpolitikát, és legalább a legnehezebb napokban vegyék ki részüket a védekezésből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.