Gyurcsány elkezdte bekebelezni a szivárványkoalíciót

A Gyurcsány Ferenc vezette DK bejelentkezett 38 egyéni választókerületért, köztük több, korábban MSZP-s mandátumért.

Magyar Nemzet
2020. 11. 19. 20:04
null
Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, hogy Gyurcsány Ferenc

már fel is rúgta a baloldali összefogás által a napokban közösen deklarált szabályokat,

hiszen a DK 38 egyéni választókerületben nevezett meg saját jelöltet – számolt be róla az Origó.hu. Mint írták, csütörtök reggel DK-s jelölteket népszerűsítő kiadványok bukkantak fel az ország különböző településein, s minden jel arra utal, hogy ez nem az előválasztási kampány része. Gyurcsány Ferenc aktivistái ugyanis 38 választókerületben akcióztak. Ez pedig azt jelenti, hogy

a DK a választókerületek több mint egyharmadára igényt tart a hat pártból álló baloldali összefogásban.

A baloldali pártok elnökei a hét elején egyebek mellett azt nyilvánították ki, hogy megállapodtak az előválasztásokról, s a felkészülési menetrend alapján legkésőbb 2021. október 23-án – az előválasztások lebonyolítását követően – a közös miniszterelnök-jelölt mellett 106 közös jelölttel áll a választók elé.

Az Origó.hu cikke szerint a DK Európai magyarok című kiadványában például Bősz Anettet reklámozzák, aki a Liberálisoktól érkezett a Gyurcsány-frakcióba. Ez azért is különös, mert a lap értesülései szerint többen is pályáznak a jelöltségre. Többek között Tetlák Örs, az LMP elnökségi tagja is. Arra is felhívták a figyelmet, hogy beszédesek a témában olvasható kommentek is, mivel például Bősz Anett miatt

a helyi DK-ból kilépő egykori párttag arra panaszkodott, hogy „nem lesz előválasztás, és felülről döntik el, ki indul”.

Az Index.hu információi szerint az újbudai körzetben pedig a DK Gy. Németh Erzsébet címlapképével futó verziót osztogat. Sőt a főpolgármester-helyettes mellett a szintén Gyurcsány-párti Kálmán Olga is Budapesten, a II. kerületi körzetben indulna. A portál arról is beszámolt, hogy

Gyurcsányék több olyan budapesti kerületre pályáznak, vagy már meg is kaptak, ahol a legutóbbi parlamenti választáson az MSZP adhatott jelöltet.

Például Kispesten, ahol Arató Gergelyt népszerűsíti a kiadvány, pedig négy éve a szocialista Burány Sándor győzött a körzetben. Kunhalmi Ágnes választókörzetében, a XVIII. kerületben pedig a DK-s Ferenczi István kampányanyagai jelentek meg. A kerületet egyébként a szintén az MSZP-ből a DK-ba átnyergelt Szaniszló Sándor irányítja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.