időjárás -5°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Ismét álhíreket terjesztett Korózs Lajos

Kárpáti András
2020.11.09. 11:39
Ismét álhíreket terjesztett Korózs Lajos

Újabb álhírt osztott meg Facebook-oldalán Korózs Lajos (MSZP), aki korábban az ominózus álmentős videója miatt került a bírálatok kereszttüzébe. A szocialista politikus most egy olyan grafikont tett közzé, amelyen a koronavírus-fertőzés az egyik vezető halálokként volt feltüntetve. A bejegyzésben olvasható adatok egyértelműen hamis voltát a baloldali kötődésű politológus, Czeglédy Zoltán – aki jelenleg a Momentumnak dolgozik tanácsadóként – sem hagyta szó nélkül. – Járvány, ez teljesen világos. De nem kellene hamisítani hozzá semmit – írta az elemző Korózsnak, azt is tanácsolva, hogy tüntesse el a bejegyzést, mielőtt az „visszaüt”. A szocialista politikus meg is szívlelte a tanácsot, és leszedte a bejegyzést, amiről azonban képernyőfotó készült.

Czeglédy a kommentjében egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a grafikon alján az Eurostat 2016 szerepelt forrásként, mikor egyébként még a Covid–19 elnevezés sem létezett, hiszen csak az idén év elején tört ki a koronavírus, és maga a SARS–CoV–2 is egy újonnan kifejlődött kórokozó. A politológus arra is rámutatott: a grafikon komolytalanságát mutatja, hogy külön halálozási okként szerepelnek például a daganatok, a „gyomor, bél, vakbél” vagy a máj, holott az említett szervek is lehetnek daganatosak. Sőt az alkohol is külön kategóriaként szerepel, pedig közismert az ital májkárosodást okozó hatása.

Mint megírtuk, a koronavírus-járvány tavaszi hulláma alatt Korózs egy magát mentőápolónak kiadó csalóval, Németh Athinával készített interjút, amely az MSZP kézi vezérelte Hírklikken jelent meg. A felvételen a magyar egészségügy állítólagos katasztrofális helyzetéről beszélgettek, és Németh egyebek mellett azt hangoztatta, hogy a rábízott tíz páciensből kilenc meghalt. A Hírklikken megjelentetett anyag egy összehangolt kormányellenes kampány része volt, számos baloldali médium részt vett a rémhírek terjesztésében.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.