Orbán Balázs: A magyarok nem kérnek Soros nyílt társadalmából

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint a totalitárius gondolkodás valamilyen formában továbbra is velünk él.

Magyar Nemzet
2020. 11. 23. 13:54
ORBÁN Balázs
Budapest, 2020. május 20. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára felszólal a különleges gazdasági övezetrõl és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló kormányzati elõterjesztés általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. május 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vejkey Imre KDNP-s képviselő, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának elnöke a parlamentben, napirend előtti felszólalásában az uniós jogállamisági zsarolással foglalkozott. Kifejtette: Brüsszel a Soros-terv alapján a jogállamiság leple alatt ránk akarja kényszeríteni, hogy kivel éljünk együtt, és kivel nem. Hozzátette: – Mi építeni akarunk, ők rombolni. A BSZSZ-triumvirátus (Brüsszel–Strasbourg–Soros) diktatúrát épít, melyben el akarják venni ezeréves magyar identitásunkat – fogalmazott.

A képviselő úgy vélekedett: – A Soros-féle nyílt társadalmat akarják Magyarországra erőltetni. Számukra a jogállamiság egyet jelent az illegális bevándorlás támogatásával és az LMBTQ-val – hangsúlyozta.

– Azt követelik, hogy álljunk át a sötét oldalra, és akkor nem fognak pénzt elvenni tőlünk – fejtette ki. Vejkey aláhúzta, a kormánypártok ennek ellenállnak, szemben a baloldali pártokkal, amelyek közösen fordultak Brüsszelhez, elárulva ezzel Magyarországot.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára válaszában emlékeztetett: a rendszerváltáskor egyetlen dolgot nem akartunk, hogy távoli országokban döntsenek a sorsunkról, hogy senki által nem választott külföldi NGO-k és lobbicsoportok kényszere alatt alakuljon ki a szabad Magyarország.

Az államtitkár szerint a totalitárius gondolkodás valamilyen formában továbbra is velünk él, a liberális demokrácia ugyanolyan progresszív utópiává vált, mint egykoron a szocializmus.

– Ezen utópisztikus birodalmi törekvés zászlóshajója kétségtelenül Soros György és az ő nevével fémjelzett nyílt társadalom eszméje – fejtette ki Orbán Balázs. Figyelmeztetett: ennek az eszmének a támogatói ott ülnek a nemzetközi szervezetekben, valamint Brüsszelben is. Kiemelte: egykor a szocialista embertípus megteremtése volt a céljuk, most pedig a nyílt társadalom emberének létrehozása. Az államtitkár hangsúlyozta: a magyar emberek többször kinyilvánították, hogy nem kérnek ezekből a társadalmi kísérletekből. Hozzátette: a brüsszeli vita a jogállamisági feltételekről valójában zsarolás, a magyarok pedig felismerik az ilyen birodalmi logikát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.