időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Szijjártó Péter: Magyarország továbbra is kiáll Izrael mellett

Forrás: MTI, facebook.com/szijjarto.peter.official
2020.11.03. 19:13
Szijjártó Péter: Magyarország továbbra is kiáll Izrael mellett

Magyarország továbbra is kiáll Izrael mellett, és nemmel szavaz az ENSZ-ben az Izraelt alaptalanul kritizáló javaslatokra – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

A Bangkokban tartózkodó miniszter bejegyzésében azt írta, nemrég telefonon beszélt Gabi Askenázi izraeli külügyniniszterrel, aki arról tájékoztatta, hogy az ENSZ Közgyűlése „újra Izrael-ellenes határozatokat akar elfogadni”.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: „Sajnos ez egy évek óta bevett gyakorlat, szerintünk azonban ennek semmi értelme nincsen, csak a közel-keleti feszültségek további szítására alkalmas.”

Hozzátette: biztosította az izraeli külügyminisztert arról, hogy Magyarország továbbra is kiáll Izrael mellett.

„Továbbra is azt gondoljuk, hogy Izraelnek joga van a tisztességes és kiegyensúlyozott megközelítéshez. Ezért természetesen idén is nemmel fogunk szavazni az Izraelt alaptalanul kritizáló javaslatokra” – írta.

A külgazdasági és külügyminiszter megemlítette azt is, hogy Gabi Askenázival arról is beszéltek, „jó lenne együttműködni a koronavírus elleni oltóanyag előállítása során”, erre az izraeli miniszter „abszolút nyitott volt”, és a technikai részleteket folyamatosan egyeztetni fogják.

Itt már éjjel van, nemrég landoltunk Bangkokban. Ahogy leszálltunk, csörgött a telefon, Gabi Ashkenazi barátom volt az,...

Közzétette: Szijjártó Péter2020. november 3., kedd

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.