Szijjártó Péter: Magyarország továbbra is kiáll Izrael mellett

Továbbra is azt gondoljuk, hogy Izraelnek joga van a tisztességes és kiegyensúlyozott megközelítéshez – jelentette ki a miniszter.

Forrás: MTI, facebook.com/szijjarto.peter.official2020. 11. 03. 19:13
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország továbbra is kiáll Izrael mellett, és nemmel szavaz az ENSZ-ben az Izraelt alaptalanul kritizáló javaslatokra – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

A Bangkokban tartózkodó miniszter bejegyzésében azt írta, nemrég telefonon beszélt Gabi Askenázi izraeli külügyniniszterrel, aki arról tájékoztatta, hogy az ENSZ Közgyűlése „újra Izrael-ellenes határozatokat akar elfogadni”.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: „Sajnos ez egy évek óta bevett gyakorlat, szerintünk azonban ennek semmi értelme nincsen, csak a közel-keleti feszültségek további szítására alkalmas.”

Hozzátette: biztosította az izraeli külügyminisztert arról, hogy Magyarország továbbra is kiáll Izrael mellett.

„Továbbra is azt gondoljuk, hogy Izraelnek joga van a tisztességes és kiegyensúlyozott megközelítéshez. Ezért természetesen idén is nemmel fogunk szavazni az Izraelt alaptalanul kritizáló javaslatokra” – írta.

A külgazdasági és külügyminiszter megemlítette azt is, hogy Gabi Askenázival arról is beszéltek, „jó lenne együttműködni a koronavírus elleni oltóanyag előállítása során”, erre az izraeli miniszter „abszolút nyitott volt”, és a technikai részleteket folyamatosan egyeztetni fogják.

Itt már éjjel van, nemrég landoltunk Bangkokban. Ahogy leszálltunk, csörgött a telefon, Gabi Ashkenazi barátom volt az,...

Közzétette: Szijjártó Péter2020. november 3., kedd

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.