Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A Soros-terv szép fokozatosan testet ölt az EU tervezeteiben

A migrációval kapcsolatban hatodik éve nincs megoldás, ez idő alatt pedig milliók jutottak be az unió területére.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 29. 20:00
Az illegális migráció kérdésében a mai napig nincs egyetértés az európai tagállamok között Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa és Magyarország biztonságát idén a koronavírus-járvány és a migráció fenyegette, de amíg a járvány vonatkozásában a vakcina megjelenésével és az oltások megkezdésével „látszik az alagút vége”, a migráció kapcsán nem látható az európai szintű megoldásra törekvés – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György rámutatott:

a migrációval kapcsolatban hatodik éve nincs megfelelő megoldás Európában, ez alatt az idő alatt milliók jutottak be az Európai Unió területére, semmibe véve az EU külső határait, a nemzetállami határokat, a nemzetállamok szuverenitását, a nemzeti és európai uniós jogszabályokat, a lakosság biztonság iránti jogos igényét.

Az EU politikai és ideológiai célokat fogalmaz meg a migrációval kapcsolatban, és aki ezeket a célkitűzéseket nem követi, azokkal szemben jelentős a politikai nyomás – tette hozzá.

A főtanácsadó felidézte: az uniós narratíva 2015-ben még a háború elől menekülő szírek megsegítése volt, majd hivatkoztak arra, hogy kiskorúak, családok jönnének Európába, azután a magasan képzett menekültekre hivatkoztak. Majd eljutottunk oda, hogy szolidaritásra van szükség azokkal az országokkal – Spanyolországgal, Olaszországgal és Görögországgal –, ahová az Európába tartó menekültek érkeznek, és a szolidaritás módja a menekültek kvótarendszer szerinti elosztása, végül pedig kimondták, hogy védekezni nem szükséges, hanem kezelni kell az illegális migrációt.

Bakondi György emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság által a közelmúltban előterjesztett migrációs cselekvési terv legalizálná az eddigi illegális áramlást, befogadna 34 millió migránst, akinek lakhatást, teljes körű szociális ellátást és állampolgárságot, szavazati jogot adna. – Ebből csak arra tudunk következtetni, hogy

a 2015 óta többször hangoztatott Soros-terv az EU jogszabálytervezeteiben, cselekvési terveiben, akcióterveiben szép fokozatosan testet ölt

– jegyezte meg.

Kiemelte: a magyar migrációs politika fő hangsúlya 2015 óta az emberek biztonsága, a nemzeti szuverenitás védelme, és az, hogy a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania. Ennek érdekében műszaki akadályrendszert hoztuk létre, jogi határzárat alakítottunk ki, jelentős rendőri és katonai erők vesznek részt a határőrizetben – sorolta. Ezenkívül – tette hozzá – Magyarország segíti a balkáni országokat az illegális migránsok megállításában, és működteti a Hungary Helps programot. Jelezte: a magyar migrációs politikának nagy a lakossági támogatottsága.

A szakember megjegyezte: 2020-ban valamennyi fő migrációs útvonalon – Spanyolország, Olaszország irányában, illetve a Balkánon – növekedés volt tapasztalható az illegális migránsok számában, és szoros kapcsolatot lehet kimutatni az illegális migráció és a szervezett bűnözés között, mindenhol nőtt az elfogott embercsempészek és koordinátorok száma. Emellett pedig a „Soros-hálózat” nagyfokú aktivitást mutatott egész évben, 2020 második felében pedig „egyre gyakrabban nyílt politikai fellépést is vállaltak”, továbbá azt is hozzátette, hogy

idén súlyosbodó jogi támadások érték azokat az országokat, így Magyarországot is, amelyek nem fogadták el az EU migrációs politikáját.

A „Soros-hálózat”, a hazai és nemzetközi liberális, baloldali erők pedig el akarták vonni, ideológiai alapokon szerették volna biztosítani az uniós támogatásokat, de ezt a kormány sikeresen meg tudta megakadályozni – emelte ki.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hangsúlyozta:

2021-ben is folytatja a kormány a bevált és belső biztonságot nyújtó migrációs politikáját, érvényesíti a lakosság támogatását, fenntartja a határbiztonságot, oltalmazni fogja a nemzeti szuverenitást és a belső biztonságot.

Emellett fellép a bevándorlást támogató nemzetközi és hazai ellenzéki törekvések – így a betelepítés és kvótarendszer – ellen, együttműködik a hasonló migrációs politikát folytató országokkal, segíti az európai határőrizeti erőfeszítéseket, és folytatja a kibocsátó országok támogatását a Hungary Helps programmal – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.