időjárás 25°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Dömötör Csaba: Csak a nemzetállamok cselekvőképesek, ha baj van

Magyar Nemzet
2020.12.16. 09:52
Dömötör Csaba: Csak a nemzetállamok cselekvőképesek, ha baj van

A kormányzat folyamatosan rossz döntéseket hoz a járvány kezelésében – vélekedett Tordai Bence napirend előtti felszólalásában a parlamentben. A Párbeszéd képviselője hozzátette: a járvány elleni védekezésben minden felelősség a kormányt terheli. A baloldali politikus szerint a kormány nem segített azokon az embereken, akiket a járvány okozta gazdasági visszaesés megviselt anyagilag. Tordai Bence azt hangoztatta, ha már a kormány nem segít, legalább az államháztartás rendben lenne, de a Párbeszéd politikusa úgy vélte, nem ez a helyzet. Akkor hol van a pénz? – tette fel a kérdést. Szerinte a közpénz Fidesz-közeli alapítványokba és – általa fölöslegesnek tartott – beruházásokba került. Tordai Bence az első hullám után beszerzett lélegeztetőgépek mennyiségét is kifogásolta, és fölösleges kiadásnak nevezte.

Dömötör Csaba államtitkár válaszában kifejtette: két tanulsága van az elmúlt időszaknak. Először is, ha a nehéz időszakban cselekvésre van szükség, még mindig a nemzetállamok állnak helyt. A második tanulság az államtitkár szerint az, hogy

a legtöbb országban a sikeres védekezés érdekében az ellenzék lejjebb csavarta a politizálást, a magyarországi ellenzék viszont nem így tett.

Dömötör Csaba felelevenítette a baloldal járvánnyal kapcsolatos álhírgyártási ügyeit, és felhívta Tordai Bence figyelmét arra, hogy a kormány számára elsődleges feladat a munkahelyek védelme, ez látszik a költségvetésen is.

– Ha annyira cselekednének, miért nem teszik meg azoknál az önkormányzatoknál, ahol felelősséghez jutottak? – tette fel a kérdést Dömötör Csaba.

Az államtitkár hangsúlyozta: a baloldali önkormányzatok adóemelésekkel, megszorításokkal próbálják kezelni a válságot, közben pedig a kormányra mutogatnak. Ebből karácsonyi pangás lesz, ha brezsnyevi nem is – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.