Megdöbbentő ostobaságot terjeszt az oltásról a vírustagadó Gődény

Az orvosi végzettség nélküli Gődény György minden eddiginél durvább hazugsággal hergel a vírussal szembeni közös védekezés ellen. Már azt híreszteli, hogy a vakcinák halált okoznak – derül ki a bejegyzéséből. A Facebook mégis hagyja, hogy az ilyen és ehhez hasonló durva álhírek megjelenhessenek az interneten – emlékeztet rá cikkében az Origó.hu.

Forrás: Origo2020. 12. 06. 20:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Aztán majd jön a többi »nagyágyú« is, hogy [...] az embereknek kétségük se legyen: az egyetlen járható út csakis az, ha a minimum 4-5 éves fejlesztés és kísérletezés helyett egy hirtelen összedobott, már a tesztelések során is sok problémát, sőt még halált is okozó oltóanyagot szúratnak magukba” – írta szombat késő este az álorvos az egyik vírustagadó csoportban, aminek egyébként alapítója és kezelője.

Ezzel Gődény György azt állítja, hogy a vakcinák beadása halált is okozhat.

„Sorai egyébként tökéletesen illeszkednek a védőoltás elleni kampányába. Mint ismert, az orvosi diplomával nem rendelkező gyógyszerész a tudóstársadalom álláspontjának megkérdőjelezésével próbál bázist építeni magának. Ehhez pedig a legvadabb hazugságokat is megengedi magának”

– írja az Origó.hu.

Mindig felelőtlenség ilyesmit híresztelni, most azonban, egy világjárvány idején még inkább felháborító. Ugyanis az ilyen kijelentések maximálisan alkalmasak arra, hogy az embereket elbizonytalanítsák és megfélemlítsék.

A rémhíreket terjesztő Gődény sorai a Büntető törvénykönyvbe is ütközhetnek
Fotó: Origó.hu

A kormány éppen az ilyen esetek miatt döntött úgy márciusban, hogy szigorítja a Büntető törvénykönyvnek a rémhírterjesztéssel (és az álhírekkel) kapcsolatos passzusát. Így a tényállás kiegészült azzal, hogy „aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Márpedig Gődény sorai könnyen kimeríthetik a fentieket, ami drasztikus esetben öt év börtönbüntetést is maga után vonhat. Mindenesetre a Facebook továbbra is hagyja, hogy a vírustagadók és összeesküvéselmélet-hívők szabadon terjeszthessék ostobaságaikat.

Gődény már valóságos hálózatot épített ki a közösségi oldalon: az ország összes megyéjében és a fővárosban is létrehozott vírustagadó csoportokat, sőt még egy világ- és egy európai oldalt is alapított. Ezeken a felületeken olyan nyilvánvaló hazugságokat osztanak meg egymás között a csoporttagok, minthogy aki PCR-tesztet csinál, annak komoly testi tünetei lesznek.

A Facebook ugyanakkor nem lépett közbe. Sőt, Gődény legnagyobb csoportja azóta több mint tízezer új taggal bővült. A Ripost.hu egyébként a napokban szedte össze az álorvosnak az AstraZeneca gyógyszercég által kifejlesztett vakcinával kapcsolatos hazugságait.

Az Origó.hu cikke felhívja rá a figyelmet, hogy

nemcsak a vírustagadók hergelnek a témában, hanem egyes politikai pártok is.

A Demokratikus Koalíció (DK) például aláírásgyűjtésbe kezdett a koronavírus-oltóanyagok ellen, mindenféle bizonyítékok nélkül azt sugallva, hogy az orosz és a kínai oltóanyag nem elég megbízható. A DK egyértelműen, tudatosan akar ártani, mert értelmetlen, amiről beszélnek – szögezi le az Origó.hu írása, hiszen a magyar kormány világosan, többször elmondta, hogy kizárólag magyar orvosok és szakemberek ellenőrzésével és engedélyével forgalmazhatnak oltóanyagot Magyarországon.

Az Origó.hu cikkének eredeti változata IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.