„Nokiásdoboz politika újratöltve”

Dömötör Csaba kiemelte: Míg a jobboldalon a tetteknek vannak következményei, a baloldalon sem lemondani, sem bocsánatot kérni nem szokás.

Magyar Nemzet
2020. 12. 07. 12:10
DMTR Csaba
Budapest, 2020. július 2. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. július 2-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Tímea (Párbeszéd) napirend előtti felszólalásában elvakultnak és züllöttnek nevezte Orbán Viktort, aki lelepleződött azzal, hogy nem kormányoz. Szerinte a miniszterelnök úgy gondolkodik, hogy inkább haljanak meg az emberek, csak a gazdaság ne álljon le, és ne csökkenjen a saját népszerűsége. Szabó úgy vélte, a kormány azért él vétóval az unió költségvetésével kapcsolatban, mert Brüsszel nem engedi a további lopást. Szájer József ügyére utalva a Párbeszéd képviselője végül arról beszélt: lehullt a lepel a kormány álkereszténységéről is, hiszen egy olyan ember írta az Alaptörvényt, aki maga sem tartotta be az abban foglaltakat. – Erkölcstelen, züllött banda maguk mind – mondta.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában hangsúlyozta: világszerte 67 millióan fertőződtek meg és másfél millióan hunytak el, Németországban, Olaszországban, Ausztriában rekordot dönt a fertőzések száma, Szabó Tímea és a baloldal mégis úgy tesz, mintha egyedül Magyarország lenne érintett a járványban. – A baloldal nagyítóval keresi azokat a számokat, amivel azt szeretné bizonyítani, hogy a kormány rosszul védekezik. Mintha a vírusnak szurkolnának – mondta Dömötör Csaba. Az uniós költségvetéssel kapcsolatban az államtitkár hangsúlyozta: Brüsszelben nem konkrét jogszabályok, hanem bemondás alapján kérnének minket számon, eközben milliókat akarnak Európába telepíteni, akiknek lakhatást és szavazati jogot adnának. Dömötör végül kitért arra is, hogy míg a jobboldalon a tetteknek vannak következményei, úgy a baloldalon sem lemondani, sem bocsánatot kérni nem szokás. – Önök megtűrik a kokainost, az antiszemitát, a kamuvideót készítőket. Semmilyen alapjuk nincs arra, hogy erkölcsi ügyben számot kérjenek – mondta Dömötör Csaba, aki a főváros gyanús buszbeszerzésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „Nokiásdoboz politikai újratöltve”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.