Orbán Viktor Jakab Péternek: Mi közöm az ön krumplijához?

A Jobbik elnöke a miniszterelnökön kérte számon parlamenti viselkedéséért kapott büntetését.

Magyar Nemzet
2020. 12. 14. 16:13
JAKAB Pter
Budapest, 2020. május 11. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. május 11-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mostanában csak kapkodja a fejét az ember, annyi a botrány a kormány körül – mondta Jakab Péter a miniszterelnöknek a parlamentben, majd azt kifogásolta, hogy az elmúlt évek legjelentősebb parlamenti büntetését ő kapta egy zsák krumpli miatt. A Jobbik elnöke azt kérdezte, hány fideszes politikus zsarolható úgy, mint Szájer József. Ezután Kövér Lászlót vádolta burkoltan homoszexualitással, és azt is kifogásolta, hogy Orbán Viktor még nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon.

Válaszában a miniszterelnök úgy fogalmazott: – A kérdést meghallgattam, megértettem, csak azt nem értem, az ön krumplijához mi köze van a miniszterelnöknek?

Jakab Péter viszonválaszában megismételte kérdéseit, és azt mondta, hogy Orbán Viktor kelet felé kacsingat, miközben folyamatosan az Európai Uniót támadja. A négymilliós büntetése kapcsán úgy fogalmazott: – Háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza.

Orbán Viktor erre úgy reagált, hogy a parlamenti képviselőkre kirótt büntetésekhez a kormánynak és a miniszterelnöknek semmi köze, és hozzátette, hogy az orosz ügynökök kapcsán a Jobbik a legképzettebb, hiszen az ő politikusuk dolgozott a KGB-vel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.