Orbán Viktor: Szabó Tímea nem ismeri az Alaptörvényt

A kormányfő szerint a törvények betartása mellett mindenki úgy él, ahogy a saját felfogása szerint ezt helyesnek tartja.

Bákonyi Ádám
2020. 12. 14. 16:52
SZAB Tmea
Budapest, 2020. június 10. Szabó Tímea, a Párbeszéd vezérszónoka felszólal a Magyarország 2021. évi központi költségvetésérõl szóló javaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. június 10-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Tímea (Párbeszéd) az azonnali kérdések órájában azt kérdezte a miniszterelnöktől a Parlamentben: tudott-e arról, hogy Szájer József milyen életet él.

Orbán Viktor válaszában úgy fogalmazott: meglepő, hogy van olyan képviselő, akinek fogalma sincsen a magyar alkotmányos rendről, amely senkinek sem mondja meg, hogy hogyan éljen. Magyarország jogállam, így törvények betartása mellett mindenki úgy él, ahogy a saját felfogása szerint ezt helyesnek tartja, ezért pedig vállalja a felelősséget – mondta a miniszterelnök. Hozzátette: erről van szó Szájer esetében is, mert ami nem fér bele, az nem fér bele.

Szabó ekkor a házszabályt megsértve, be nem jelentett módon egy bizonyítványt adott át a miniszterelnöknek, amely szerint minden tantárgyból megbukott.

– Inkább a kérdése bukott meg, aminek nem találtam sem az elejét, sem a végét – reagált derűsen Orbán. Emlékeztette Szabó Tímeát, hogy nemcsak az Alaptörvényt nem ismeri, de azt a tényt sem tudja, hogy a homoszexuális emberekkel kapcsolatos, jelenleg is hatályos szabályozást még 2008-ban Draskovics Tibor terjesztette elő. – Magyarországon azok is, akik valamilyen életmódkisebbséghez tartoznak, azok is élhetnek az Alaptörvényben meghatározott jogukkal, és semmilyen ezzel ellentétes törvényt nem fogok támogatni – jelentette ki a kormányfő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.