Elemér 2024. február 28.
logo

Schanda Tamás: A Jobbik felhúzta a Soros-zászlót és kirakta a Gyurcsány-kitűzőt

Vizvári Soma
2020.12.01. 11:47
Schanda Tamás: A Jobbik felhúzta a Soros-zászlót és kirakta a Gyurcsány-kitűzőt

– Orbán Viktornak van egy veszélyes terve, és ezt már minden csecsemő látja – kezdte napirend előtti felszólalását a jobbikos Brenner Koloman a parlament keddi ülésnapján. A képviselő szerint a miniszterelnök ki akarja vezetni Magyarországot az Európai Unióból. Mint mondta: ez a lépés megfosztja a magyar polgárokat attól a jóléttől és szabadságtól, amelyet harminc éve „mindannyian elvártunk a magyar politikai elittől”.

– Az utolsó horgocskák is elhagyják Orbán Viktort, akik még az unióhoz kötötték – vélekedett Brenner, utalva arra, hogy Szájer József visszaadta EP-mandátumát. Annak ellenére utalt erre, hogy a fideszes politikus indoklásában nem a magyar kormány Európa-politikáját jelölte meg okként. Brenner Szájerrel kapcsolatban úgy fogalmazott: ő volt az utolsó politikus, akit az Európai Néppártban még politikusszámba vettek. Hozzátette: Deutsch Tamásra ez nem igaz. A jobbikos politikus utóbbi állítása mellett úgy érvelt: Deutsch stílusa és gondolatvilága távol esik az európai kultúrkörtől. Brenner Koloman Demeter Szilárdot is felszólította: törölje magát a magyar közéletből. Beszéde végén a baloldalba beolvadó Jobbik képviselője azt hangoztatta: pártja keresztényszociális alapokon álló néppárt, amely a „demokratikus ellenzék” egyetlen jobboldali, polgári-konzervatív pártjaként tiltakozik az ellen, hogy Magyarország eltávolodik az európai kultúrkörtől.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában emlékeztetett: Brenner nemrég írt egy jelentést az Európai Tanácsnak, amelyben kiállt a Soros-egyetem, valamint a genderszak mellett. Az államtitkár felidézte: néhány éve a Jobbik még uniós zászlót égetett.

– Ön most föláll itt az Országgyűlésben, és egy virtigli baloldali beszédet mond el. Ráadásul politikai szövetségre lép mindazokkal, akik ellen létrejött az önök közössége. Gratulálok! – mondta Schanda Tamás.

Aláhúzta: a Jobbik jobban teszi, ha elhagyja identitásából a nemzeti, a keresztény, a konzervatív, a jobbközép, valamint a szociálisan érzékeny jelzőket. – Önnek ezek a szavak nem jelentenek semmit – hangsúlyozta Schanda. Kifejtette: egyetlen célja van a Jobbiknak, felkerülni a Soros által finanszírozott Gyurcsány-listára.

– Ön nem tett most mást, mint felhúzta a Soros-zászlót és kirakta a Gyurcsány-kitűzőt – hangoztatta az államtitkár.

Szócsata az országgyűlésben

„A Jóisten mentse meg Magyarországot attól, hogy még egyszer a baloldal rendelkezhessen az uniós források felett”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.