Rétvári Bence: A baloldal arra játszik, hogy megnyerjék Gyurcsánnyal a választásokat

A szocialista képviselő öt ingyenes gyorsteszt biztosítását követelte és kijelentette: nem szavazzák meg a rendkívüli veszélyhelyzet meghosszabbítását.

Magyar Nemzet
2021. 02. 22. 12:45
RTVRI Bence
Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hogy veszik a bátorságot, hogy elveszik a pénzt az emberektől? – kérdezte Harangozó Tamás (MSZP) napirend előtti felszólalásában, aki a rendkívüli veszélyhelyzetről szóló törvény meghosszabbításról elmondta: nem támogatják a törvényt, valamint hatalmi túlkapásokat emlegetett a kormány járványügyi intézkedéseiről. A szocialista képviselő teljes káosznak nevezte az oltási rendszert, majd öt ingyenes gyorstesztet követelt és bértámogatások felgyorsítását szorgalmazta. – Ez a törvényjavaslat egy hazugság, nem lehet megszavazni – közölte a baloldali politikus.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára válaszában elmondta: ez a kínos magyarázkodás arra irányul, hogy a kormány ne tudjon gyors intézkedéseket meghozni. Arról is beszélt, az ellenzéknek nem tetszik, hogy az állam 1500 milliárdnyi többletforrást ad a felsőoktatási modellváltásra.

– Emlékezzen: a védőeszközök, a lélegeztetőgépek vásárlása és a gyorsabb intézkedések kellettek ahhoz, hogy tavaly a védekezésben előrébb jártunk, mint a többi uniós ország

– mondta az államtitkár, majd kitért arra, hogy valóban nem számíthattunk a baloldalra járványkezelésben.

– Nem támogatják a tízmillió forintos kamatmentes hitel bevezetését, nem támogatják a 25 év alattiak szja-mentességét, elvették a 13. havi nyugdíjakat, amiket mi visszaépítettünk. Igazából önök erre mondanak nemet!

– hangsúlyozta Rétvári Bence, aki hozzátette: a baloldal arra játszik, hogy 2022-ben megnyerjék a választásokat Gyurcsány vezetésével, ezért nem szavazzák meg a törvényeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.