időjárás 4°C Miklós 2022. december 6.
logo

Rétvári Bence: A baloldal arra játszik, hogy megnyerjék Gyurcsánnyal a választásokat

Magyar Nemzet
2021.02.22. 12:45
Rétvári Bence: A baloldal arra játszik, hogy megnyerjék Gyurcsánnyal a választásokat

– Hogy veszik a bátorságot, hogy elveszik a pénzt az emberektől? – kérdezte Harangozó Tamás (MSZP) napirend előtti felszólalásában, aki a rendkívüli veszélyhelyzetről szóló törvény meghosszabbításról elmondta: nem támogatják a törvényt, valamint hatalmi túlkapásokat emlegetett a kormány járványügyi intézkedéseiről. A szocialista képviselő teljes káosznak nevezte az oltási rendszert, majd öt ingyenes gyorstesztet követelt és bértámogatások felgyorsítását szorgalmazta. – Ez a törvényjavaslat egy hazugság, nem lehet megszavazni – közölte a baloldali politikus.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára válaszában elmondta: ez a kínos magyarázkodás arra irányul, hogy a kormány ne tudjon gyors intézkedéseket meghozni. Arról is beszélt, az ellenzéknek nem tetszik, hogy az állam 1500 milliárdnyi többletforrást ad a felsőoktatási modellváltásra.

– Emlékezzen: a védőeszközök, a lélegeztetőgépek vásárlása és a gyorsabb intézkedések kellettek ahhoz, hogy tavaly a védekezésben előrébb jártunk, mint a többi uniós ország

– mondta az államtitkár, majd kitért arra, hogy valóban nem számíthattunk a baloldalra járványkezelésben.

– Nem támogatják a tízmillió forintos kamatmentes hitel bevezetését, nem támogatják a 25 év alattiak szja-mentességét, elvették a 13. havi nyugdíjakat, amiket mi visszaépítettünk. Igazából önök erre mondanak nemet!

– hangsúlyozta Rétvári Bence, aki hozzátette: a baloldal arra játszik, hogy 2022-ben megnyerjék a választásokat Gyurcsány vezetésével, ezért nem szavazzák meg a törvényeket.

Szócsata az országgyűlésben

„A Jóisten mentse meg Magyarországot attól, hogy még egyszer a baloldal rendelkezhessen az uniós források felett”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.