Reagált az ATV vezérigazgatója a Krekó ügyvédjével kapcsolatos vádakra

Németh S. Szilárdhoz, az ATV vezérigazgatójához azután fordult kérdésekkel lapunk, hogy kiderült: az ATV riportere jelenlegi párjával készített interjút korábban, aki nem más, mint Horváth Lóránt, Krekó Péter ügyvédje.

2021. 02. 02. 0:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem tartanám szerencsésnek, ha egy szakértő úgy adna interjút az ATV-nek, hogy a riporterünk közben elhallgat releváns körülményeket kapcsolatukról. A hivatkozott esetben azonban nem ez történt. Amikor Török Réka interjút készített Horváth Lóránt ügyvéddel, nem alkottak egy párt. A párkapcsolatuk kezdete óta Török Réka nem készített interjút Horváth Lóránttal, és nem is tervezett ilyet – válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója.

Lapunk azután kereste meg a csatorna vezetőjét, hogy ma délelőtt megjelent egy írás a Tűzfalcsoport blogoldalon, amelyben a blog szerzője nyilvánosan elérhető információk alapján azt állította: Török Réka riporter több alkalommal is szakértőként szólaltatta meg jelenlegi párját, Krekó Péter ügyvédjét, Horváth Lórántot.

(Jelen sorok íróját Krekó Péter feljelentette rágalmazás vádjával Bayer Zsolt publicista és Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára mellett, Horváth ebben az ügyben képviseli Krekót.)

Képkivágás Török Réka Instagram-oldaláról, amelyben „elképesztően felkészült ügyvédnek” titulálja Horváth Lórántot, akivel öröm interjúzni

A blogoldal megjegyzi: Horváth Lóránt az Alapítvány a Modern Baloldalért nevű szervezet kuratóriumi elnöki tisztéről azután távozott, hogy megfogalmazása szerint „nem kapott segítséget ahhoz, hogy az alapítvány tartozásait rendezni tudja”.

Az eset még a 2000-es években a Gyurcsány-kormány alatt történt, az Index.hu így írt 2007-ben az Amőba rövidítést viselő, Horváth által vezetett szervezetről: „A trendi baloldaliságot támogató Amőba-cégek fél éve kaptak 370 millió forintos vérfrissítést. A 2006-os MSZP-kampányban jelentős szerepet játszó Alapítvány a Modern Baloldalért fenntartására szakosodott vállalkozásoknak nyújtott MFB-s hitelek lendületes terjeszkedést sugalltak. A lendület leginkább egy országos klubhálózat kialakításában mutatkozott, az Amőba-cégekhez legalább tíz vidéki és fővárosi Bázis-kocsma, diszkó tartozik. A vendéglátóipari beruházások ellenére az alapítványnak és a Bázis Holding Zrt.-nek az utóbbi hónapokban úgy tűnik, likviditási gondjai vannak. A vállalkozások vezetője, egyben az Amőba főkurátora, Horváth Lóránt az Index kérdésére el is ismerte, hogy nem a legjobban mennek a dolgok az Amőba körül.”

A Tűzfalcsoport felvetette, hogy érdekes, hogy pont Török Réka forgatott egy videót Sváby András műsorában, amely a vakcinákról szólt. Ismert, Krekó Péter – aki a riporter párjának ügyfele – az utóbbi hónapokban azzal turnézza körbe a hazai és nemzetközi balliberális sajtót, hogy az orosz és a kínai vakcinák magyarországi beszerzését támadja. Érdemes megjegyezni, a napokban már a német egészségügyi miniszter is felvetette annak lehetőségét, hogy hazája is beszerez ezekből a készítményekből.

Török Réka a riportban tényként állította, amely egy grafikán is olvasható, hogy a kínai vakcinának „73 mellékhatása” van. Csakhogy nincs olyan tudományos kutatás, amire alapozva ezt ki lehetne jelenteni – miközben a vakcinát a világon már több tíz millión megkapták.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=XLo4E5-xhHw&feature=emb_logo

A hír forrása, ahogy arról több balliberális lap, például a HVG is beszámolt, „egy tajvani híroldal egy sanghaji virológusra hivatkozva 73 mellékhatásról írt, köztük a látás és az ízlelés elvesztéséről. Az említett szakértő, Tao Lina később jelezte, hogy posztját szarkazmusnak szánta és szerinte kiforgatták a szavait”. Érdemes tudni azt is a kontextus megértéséhez, hogy Tajvan és Kína kapcsolata igen feszült, ezért Kínáról szóló híreket tajvani lapokban olvasni olyan, mintha CNN-ből szeretnénk megfelelően tájékozódni a Trump-adminisztráció politikájáról. Röviden: a tajvani lapok elfogultak a Kínával kapcsolatos témákban.

Németh S. Szilárd kérdésünkre, hogy talált-e kivetnivalót a riportban, úgy válaszolt:

– Török Réka ön által említett riportjában egyformán megjelentek a keleti vakcinák melletti és elleni érvek. Én olyannyira nem éreztem az elfogultságot, hogy Török Réka riportja után az erősödött bennem, hogy bármikor beadatnám magamnak az orosz vakcinát

– írta kérdésünkre a vezérigazgató.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.