Orbán Viktor: Mindenkit be tudunk oltani, aki regisztrált

Mi leszünk az első európai ország, amelyik képes arra, hogy mindenkit beoltson, aki kéri a vakcinát.

Magyar Nemzet
2021. 03. 16. 17:09
ORBÁN Viktor
Budapest, 2020. november 16. Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. november 16-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Burány Sándor a miniszterelnök korábbi nyilatkozatait idézte föl, és arról beszélt, hogy ellentmondásos nyilatkozatokból nincs hiány. Arra kérte a kormányfőt, tegye világossá: támadunk vagy védekezünk, befordultunk-e a célegyenesbe?

Orbán Viktor úgy válaszolt, természetesen támadunk: ez az oltás, és mivel itt a harmadik hullám, védekezünk is közben. – Ez a természetes, mindig azt tesszük, amit tenni kell – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor azt mondta, mindig ahhoz alkalmazkodik kormány, ami éppen a helyzet. Hozzátette:

a keleti vakcinák miatt minden lehetőségünk megvan rá, hogy minden embert beoltsunk, aki regisztrált.

Mi leszünk az első európai ország, amelyik erre képes lesz. A miniszterelnök vállalta, hogy mindent megtesz ezért, és arra kérte az ellenzéket, ne beszéljék le az embereket az oltásról.

Burány Sándor viszontválaszában azt kérte, ne szúrják el 70 ezer ember oltását ismét úgy, mint a múltkor. Hozzátette, a miniszterelnök számoljon el azzal, hogy Európában a harmadik legrosszabb halálozási arány Magyarországon van.

A miniszterelnök emlékeztetett arra is, hogy a statisztikákat országonként másképpen vezetik. A halálozási többlet kapcsán elmondta: a tizedik helyen vagyunk Európában. – Egyetlen ember élete is veszteség, ezért az önök megközelítését sem szeretem – mondta Orbán Viktor. Hozzátette, minden ember élete számít, mindenkit meg akarnak gyógyítani és mindenkit be is fognak oltani, aki önkéntesen regisztrál. Arra kérte az ellenzéket, hagyják abba a vakcinák elleni hangulatkeltést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.