Orbán Viktor: Nem érkezik elegendő oltóanyag

Nem a kormányt kellene támadnia Arató Gergelynek, hanem brüsszeli barátait – húzta alá a kormányfő.

Magyar Nemzet
2021. 03. 16. 16:56
ORBÁN Viktor
A miniszterelnök emlékeztetett: Soros György és Barack Obama is tartott már előadást a Fudan Egyetemen. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DK-s Arató Gergely arról beszélt, hogy a kormánynak fogalma sincs arról, hogyan kell az oltási kampányt megszervezni, a pánikkormányzás oltási káoszt hozott létre – vélekedett. Csak Magyarországon fordul elő, hogy krónikus beteg idős emberek nem kaptak oltást, szemben a focistákkal – vélekedett.

Válaszában Orbán Viktor arról beszélt, hogy az ő igazságérzetét az bántja, hogy Brüsszelből nem érkeznek meg a kifizetett vakcinák. Brüsszel rendeli a vakcinát, szállítja le és osztja szét – mondta a miniszterelnök.

– Nem az oltás nincs megszervezve, hanem nincs elegendő vakcina, ezért halad lassan az oltás

– mondta Orbán Viktor, és emlékeztetett, hogy az Astra Zeneca félmillió adaggal kevesebbet szállít majd. A miniszterelnök arról is beszélt, az EU nem engedi nyilvánosságra hozni a vakcinaszerződéseket, azért nincs vakcina, mert rossz szerződéseket kötött az EU – mondta a miniszterelnök. Hozzátette:

nem a kormányt kellene támadnia Arató Gergelynek, hanem brüsszeli barátait.

Arató Gergely erre azt mondta, legyen férfi a miniszterelnök, ha már államférfi nem tud lenni. Ne bújjon Brüsszel és az ellenzék mögé. Azt is mondta, hogy tízmillióval több Pfizer-vakcina érkezik és 600 ezer vakcina áll a raktárakban.

A miniszterelnök elmondta, a szakemberek dönthetik csak el, hogy egy második vakcinát eloltsanak vagy tartsák a raktárban. Szakmai döntés, hogy ezeket nem első oltásként adják be. – Egy kis jóindulat kellene, és ön is átlátná ezt – mondta a miniszterelnök, és emlékeztetett:

Európában a második helyen vagyunk az átoltottság terén.

Orbán Viktor ismét regisztrációra kérte az embereket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.