Plakáterdővel próbálják azonosítani a rendőrök a gödöllői szatírt

A rendőrség profilalkotói szerint a gödöllői szatír a támadás helyéhez közel, a HÉV megálló környékén lakik, vagy rendszeresen jár a helyiérdekű vasút vonalán. A most elkezdetett pakátakciótól azt várják, hogy a sértett személyleírása alapján készített rajz olyan emberekhez majd, akik eddig nem látták a támadó képét a rendőrségi felhívásokban.

Végh Attila
Forrás: police.hu2021. 03. 07. 21:30
Pest MRFK körözési grafika
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is jelentős erőket csoportosítva a felderítésre, megújult erővel koncentrál a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság arra a hajtóvadászatra, melynek a gödöllői szatír azonosítása és elfogása a célja. Az ismeretlen férfi idén, január 19-én a gödöllői HÉV-en egy munkába tartó nőre támadt, meg akarta erőszakolni, fejberúgta, kitörte fogait, elrabolta telefonját, majd elmenekült. Most hétvégén a rendőrök teleplakátolták a környéket, szinte minden villanyoszlopon, HÉV szerelvényen, megállóban látható az erőszakoló férfiről készült rendőrségi grafika. A gödöllői egyenruhások szombaton az utasok között osztogatták a fantomképet. A nyomozók azt remélik, valakinek beugrik a rajzról, hogy ki lehet az a szatír, aki a profilalkotók szerint egyértelműen a támadás helyszínéhez közel lakik.

Egymilliót ér a nyom

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon megalakult külön nyomozócsoport a Gödöllői Rendőrkapitányság járőreinek segítségével folyamatosan gyűjti az információkat, keresi a bűncselekmény szemtanúit. Nem adják fel, szeretnék még azelőtt elfogni az alacsony termetű fiatal férfit, hogy az újabb erőszakos bűncselekményt valósíthatna meg. A Magyar Nemzet információi szerint a nyomozók azt gyanítják, az elkövető a környéken lakik, a profilja szerint remekül eligazodik Gödöllőn, ismeri a helyszínt, a HÉV menetrendjét, az utazási szokásokat, a vonatok forgalmát.

Pest megye rendőrfőkapitánya, nettó egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a szatír elfogásának érdekében. A rendőrség egy fantomkép alapján keresi a férfit.

Fotó: police.hu

3250 kilométer a szatír nyomában

A police.hu adatai szerint a nyomozás elrendelése óta eltelt másfél hónap során a speciális nyomozócsoport és a kiegészítő egységek munkatársai szolgálati autóikkal 3000 kilométernyi, gyalogosan közel 250 kilométer távolságot tettek meg a szatír nyomát kutatva. Teljesítettek 470 órányi bűnügyi portyaszolgálatot, végig nézték a támadás környékén levő biztonsági kamerák 250 órányi felvételét. Az ügyhöz kapcsolódva előállítottak 12 férfit, akik hasonlítottak az elkövetőre, illetve korábban követtek el hasonló jogsértést és a támadás helyének közelében laknak. Mindnyájukat elszámoltatták, de nem volt köztük a keresett személy. A nyomozás iratainak egymás mellé rakott lapjainak hossza már most négy Duna hídnyi távolságot tesz ki, a kezdeményezett és fogadott telefonhívások száma több mint háromezer, az ügyben elküldött és kapott elektronikus levelek száma ötszáz körüli. A nyomozók és a munkájukat segítő egyenruhások a szolgálatok pihenőidejében frissítőként közel 600 liter kávét fogyasztottak el.

Fotó: police.hu

Mint ahogyan az a Magyar Nemzet is megírta, a gödöllői HÉV vonal Szilasliget és Gödöllő, Erzsébet park közötti szakaszán a január 19-én, reggel negyed hatkor induló, aznapi első vonatszerelvény 3. kocsijában egyedül utazott egy 47 éves nő. A teljesen üres szerelvényben a munkába igyekvő asszonnyal szemben ült le egy férfi, aki felszólította, hogy tolja le a nadrágját, különben előveszi a kését és megöli. A sértett megtagadta a követelés teljesítését. Az alacsony, 160 centiméter magas, vékony alkatú férfi ekkor az asszony telefonját és a pénztárcáját követelte, amit a megfélemlített áldozat oda is adott a fenyegetőzőnek. A szatírnak nem volt elég a zsákmány, többször megrúgta, folyamatosan azt kiabálva: „Told le a nadrágod, különben megöllek!” Az áldozat megpróbált védekezni, segítségért is kiabált, de rajtuk kívül senki nem volt a kocsiban. A gödöllői, Erzsébet park megállóhoz közeledve a sértett azt mondta, a férje ott várja, a támadó erre otthagyta, majd a leálló szerelvényből kiugorva a város felé futott el. A sértett a támadás következtében súlyos sérülést szenvedett, eltört az orrcsontja, kitört több foga, és a bántalmazás közben felrepedt száját is össze kellett varrni.

A rendőrség továbbra is várja a felderítést segítő állampolgári bejelentéseket a közismert telefonszámokon (06-80-555-111 – Telefontanú, és a 112 központi segélyhívó). A gödöllői rendőrök nem adják fel, folytatják a hajtóvadászatot, mindent megtesznek a támadó azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.