Papírja is van a baloldalnak az oltásellenességéről

Határozati javaslatban kérdőjelezték meg a baloldali összefogás parlamenti képviselői a magyar kormány azon döntését, hogy kínai vakcinagyártóval is szerződést kötöttek koronavírus elleni védőoltások beszerzésére. A DK, az MSZP, a Jobbik, a Párbeszéd és az LMP prominens politikusai nevéhez köthető javaslatot azóta sem vonták vissza.

Magyar Nemzet
2021. 04. 11. 16:43
null
Deák Dániel szerint ahogyan 2010 előtt az MSZP-SZDSZ-koalíció is felbomlott, úgy ez a még színesebb hatpárti összefogás is erre a sorsra van ítélve Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Felszólítjuk a baloldalt, hogy azonnal vonják vissza azt az országgyűlési határozatot, amelyben ötven baloldali képviselő Gyurcsány Ferenccel az élen a kínai és orosz vakcinák felhasználásának felfüggesztését követelte!”

– olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ vasárnapi közleményében. Utóbbiban arra reagáltak, hogy míg Fekete-Győr András, a Momentum elnökének nyilatkozatban szólította fel a kormányfőt, hogy az ellenzékkel közös videóban álljon ki az oltások népszerűsítéséért, ám a baloldal továbbra sem vonta vissza azt a január végén a parlamentben benyújtott határozati javaslatát, amelyben megkérdőjelezték a kormány azon döntését, hogy kínai vakcinagyártóval is szerződést kötöttek koronavírus elleni védőoltások beszerzésére.

Fekete-Győr András a szivárványkoalíciót vezető Gyurcsány Ferenccel Fotó: Facebook

A Kormányzati Tájékoztatási Központ által említett határozatot a baloldali összefogás képviselői 2021. január 25-én nyújtották be az Országgyűlés elnökének.

Az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett kínai koronavírus-vakcina beszerzésével és engedélyezésével kapcsolatos kormányzati tevékenységet feltáró vizsgálóbizottság létrehozásáról című határozati javaslatot Vadai Ágnes (DK), Tóth Bertalan (MSZP), Szilágyi György (Jobbik), Szabó Tímea (Párbeszéd), Schmuck Erzsébet (LMP) jegyezték,

s abban többek között azt kifogásolták, hogy Magyarország az Európai Uniótól függetlenül kötött vakcinagyártókkal szerződést, illetve a képviselők azt követelték, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség. Megjegyzendő: a magyar szakhatóságok az előírt bevizsgálási procedúra után engedélyezték az oltóanyagot.

– A keleti vakcinák nélkül most egymillióval kevesebben kaptak volna oltást – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arra reagálva, hogy a baloldal továbbra sem vonta vissza a fent idézett határozati javaslatát.

Az államtitkár kiemelte, hogy a baloldali politikusok – élükön Gyurcsány Ferenccel – most azt hangoztatják, hogy ők mindvégig az oltások mellett álltak,

a DK tavaly novemberben még azt mondta, hogy az Európai Bizottsághoz fordul annak érdekében, hogy az unió szerve akadályozza meg, hogy a magyar kormány a magyar embereken kísérletezzen az orosz vakcinákkal.

Rétvári Bence óriási képmutatásnak nevezte a baloldal részéről, hogy hónapokon át minden eszközzel támadták a keleti vakcinák alkalmazását, most pedig letagadják korábbi állításaikat.

– Miközben a baloldali politikusok emberek tömegeit próbálták lebeszélni az oltásról, magukat mégis beoltatták, mert tudják, hogy az oltás az egyetlen módszer a járvány terjedésének megakadályozására – emlékeztetett.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.