A magyarok kétharmada elutasítja a genderelméletet

Az Alapjogokért Központ debütáló közvélemény-kutatása arra jutott, hogy a magyar emberek a genderideológia kérdéseiben is a józan ész talaján állnak – fogalmazott Szánthó Miklós Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A legutóbbi adásban Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója és Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője voltak Czirják Imre szerkesztő vendégei, melyben az Alapjogokért Központ első közvélemény-kutatásának a tanulságairól, a magyar járványkezelés aktualitásairól, valamint a brit óvodások érzékenyítésének a tervezetéről is szó esett.

Forrás: KARC FM2021. 04. 21. 17:57
null
Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyre több jobboldali kutatóintézet foglalkozik a korábban balliberális monopóliumnak tartott tudományos kérdésekkel. Az első kutatásunk nem politikai preferenciákra, hanem értékválasztásokra koncentrált. Kiderült, hogy a magyarok kétharmada elutasítja a genderelméletet, 66 százalék szerint csak férfi és női nem létezik, ezzel szemben húsz százalékuk gondolta úgy, hogy vannak egyéb nemek is – fogalmazott Szánthó Miklós. – Valamivel többen voltak azok, akik szerint az ember élete során nem választhatja meg a nemét, ugyanakkor ebben a kérdésben is látunk egy 22 százalékos társadalmi csoportot, mely szerint életünk során lehetőségünk van a biológiai nemünk megváltoztatására – tette hozzá. – A liberális érzékenyítés érezteti hatását, ugyanakkor tízből hatan konzervatív álláspontot képviselnek a genderkérdésekben ma Magyarországon – foglalta össze a kutatást tanulságait Tóth Erik.

– A magyar kormány unortodoxnak is nevezhető vakcinabeszerzési politikája sikeres volt, hiszen a magyar átoltottság aránya kétszer jobb, mint amit az európai uniós adatok mutatnak. A magyar baloldali ellenzék oltás- és regisztrációellenes retorikája ellenére is nő a beoltottak és a regisztrálók száma is – fogalmazott Tóth Erik. – Aki egy oltóanyag ellen bizalmatlanságot kelt, az valójában az egész vakcinakérdésben oltásellenes álláspontot képvisel. Ha a magyar kormány nem rendelt volna keletről is vakcinákat, ma több mint egymillió fővel kevesebb beoltott lenne Magyarországon. Szabad nyarunk lehet, mert a magyarok nem adtak hitelt az ellenzék elbizonytalanító kampányának” – tette hozzá Szánthó Miklós.

A Bolond lyukból című rovatban arról volt szó, hogy az angol óvodákban kötelezővé tennék az oktatást a fehér felsőbbrendűségről. – A liberálisok mindent megtesznek azért, hogy saját szájuk íze szerint értelmezzék újra a történelmet. A fehér, heteroszexuális férfiaknak lassan a puszta létezésükért is elnézést kell kérniük. Ez lényegében faji alapú politizálás, egy új típusú posztmodern rasszizmus – fogalmazott Szánthó Miklós.

Az igazság órája, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsora minden kedden délután háromtól négyig jelentkezik a rádióban. Ismétlés szerda reggel három és négy között. De elérhető a Karc FM archívumában is, a legutóbbi adást itt hallgathatják meg.

Borítókép: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.