Dömötör Csaba: A baloldal nem ismer morális határvonalat

Az államtitkár képmutatónak és cinikusnak nevezte a baloldal kormánykritikáját.

Magyar Nemzet
2021. 04. 26. 14:18
DÖMÖTÖR Csaba
A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára emlékeztett: rengeteg forrást szentel a gazdaság újraindításának a jövő évi költségvetés. Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába dugják a fejüket a homokba, jóval huszonötezer fölött van a járvány miatt az elhunytak száma – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Arató Gergely. Szerinte „a kormány megritkította a parlamenti kérdéseket”, majd a közpénz „közpénzjellegének elveszítéséről” értekezett. A DK képviselője arról is beszélt, hogy a kormány „a saját gazdálkodását” indítja újra. – Telefonos kampányukban zaklatják a választókat, és van pofájuk kiterjeszteni a veszélyhelyzetet – állította, majd a felsőoktatás modellváltását úgy jellemezte: „ellopják az egyetemeket”. – Mindent visszaveszünk, amit önök elloptak – folytatta felszólalását a Gyurcsány-párti képviselő, ám miután letelt közben a rendelkezésére álló öt perc, Kövér László házelnök kikapcsolta a baloldali politikus mikrofonját.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában hangsúlyozta: nagy szerepet játszanak a beruházások a gazdaság élénkítésében, ezáltal a 28 százalékos GDP-növekedéssel harmadikok vagyunk az unióban.

– Az ön állításával szemben a kormány célja a munkahelyek védelme

– szögezte le Dömötör Csaba, majd közölte: a bértámogatás, a hitelmoratórium és az otthonteremtési támogatás százezreknek segítette a megélhetést.

– Rendkívüli cinizmus és képmutatás, hogy úgy kéri számon a kormányon az intézkedéseket, hogy egy éven keresztül az oltás ellen hergeltek és nem szavazták meg a veszélyhelyzetet

– mondta Arató Gergelynek az államtitkár, majd emlékeztetett arra, hogy a baloldal támadta az oltás engedélyezésének eljárását, betiltott volna egyes vakcinákat, törölte volna az oltásra történő regisztrációt. – Ez bizonyítja, hogy semmiféle morális határvonalat nem ismernek. Nincs olyan válsághelyzet, időszak, amikor a baloldal ne támadná a magyarokat – jelentette ki Dömötör Csaba, visszaidézve a 2006-os eseményeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.