időjárás 4°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Erzsébet-táborként nyithat újra a csillebérci gyermektábor

Kreft-Horváth Márk
Forrás: Facebook
2021.04.27. 13:10
Erzsébet-táborként nyithat újra a csillebérci gyermektábor

Ismét gyerekek táborozhatnak majd Csillebércen!

A mai parlamenti szavazáson a tábort az Erzsébet Alapítvány tulajdonába adtuk – számolt be róla Novák Katalin közösségi oldalán. – A hányattatott időket követően, 2015-ben szerezte vissza a kormány a Csillebérci Gyermektábort. Most megszületett a döntés, hogy – az Erzsébet-táborok keretében – újra gyermekek táborozhassanak Csillebércen – fejtette ki a családokért felelős miniszter.

A közel ötvenhektáros csillebérci táborhely – újjáépítést követően – évente több tízezer gyermek táborozására ad majd lehetőséget – ígérte Novák Katalin. A gyerektábor sorsa sokáig kérdéses volt, a mostani döntéssel viszont eredeti funkcióját megtartva nyithat újra.

– Az ellenzék a gyerekek táborozását lehetővé tevő döntést nem támogatta

– jegyezte meg posztjában a miniszter.

– Azon leszünk, hogy mihamarabb megszülessen a döntés, és megkezdődhessen a csillebérci Erzsébet-tábor teljes megújítását szolgáló beruházás, amely a táborozó gyermekek mellett a hegyvidéki polgároknak is előnyös, hasznos lesz – tette hozzá Novák Katalin.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.