Kamufotóval bukott le a baloldali párt társelnöke

Egy internetről letölthető, Moszkva környéki kórházról készült fotót posztolt az oldalára Schmuck Erzsébet, miközben bejegyzésében egy magyar szociális intézményt kritizált.

Magyar Nemzet
2021. 04. 26. 19:03
null
Schmuck Erzsébet Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldalon minden napra jut egy álhír – írta bejegyzésében Rétvári Bence. A Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke miképp ferdíti el a valóságot, – mint megjegyezte: egy Moszkva környéki kórház folyosóján készült fotóval illusztrálta a tápiógyörgyei szociális otthonról írt valótlan állításait.

– Nekik semmi se drága, járvány idején a szociális intézményeket valótlanságokkal, hamis fotóval támadják

– összegezte a kormánypárti politikus.

Kamuvideó, kamustatisztika és kamufotó – sorolta a járvány idején a baloldali politikusok által előállított kommunikációs termékeket az államtitkár. Arra is rávilágított, hogy amikor Schmuck Erzsébet hetek óta tartó problémákról posztolt, az otthonban már pár nap alatt kijavították a hibát, és minden helyreállt. Az LMP vezetője tehát kissé lemaradva kritizálta az otthont.

 

https://www.facebook.com/RetvariBence/photos/a.382242397043/10159671929187044/

„Megszoktam, hogy ellenzéki képviselők rendszeresen közölnek véleményt a szociális területen élőkről és dolgozókról úgy, hogy állításuk köszönőviszonyban sincs a valósággal. Most azonban Schmuck Erzsébet képviselő asszony posztja új magasságokba emelte ezt a trükköt. Nemcsak valótlant állít, de még az illusztrációnak sem sikerült olyan fotót találnia, amely köszönőviszonyban lenne a valósággal” – írta az eset kapcsán Fülöp Attila szociális államtitkár.

– Pontosabban a fotó valós, csak a hely, az idő és az ország nem stimmel. A fotó – amelyet egyébként bárki megvásárolhat tíz dollárért – tőlünk 2159 kilométerre készült, az oroszországi Balashikha városában, ráadásul évekkel ezelőtt, és egy kórházban – folytatta a politikus.

Hozzátette: ami a heteken át szünetelő melegvíz-szolgáltatást illeti – a fentiek után nem meglepő módon – az az állítás sem felel meg a valóságnak. A melegvíz-szolgáltatás az intézmény egyik épületében hibásodott meg. A hiba utáni harmadik napon, az azonnali munkáknak köszönhetően, a szolgáltatás helyreállt. A hiba csak egyetlen épületrészben állt fenn, az intézmény többi részén végig zavartalan volt a melegvíz-szolgáltatás.

„A sokszor a kormányon számon kért szociális szféra megbecsültsége ott kezdődik, hogy az ott dolgozókról és a munkájukról igazat mondunk”

– zárta bejegyzését Fülöp Attila.

Emlékezetes: Schmuck Erzsébet egyike volt azoknak a politikusoknak, akik aláírták a baloldal kínai vakcinát betiltani akaró határozati javaslatát. Az LMP saját nevében is többször felszólalt az EU által nem vizsgált keleti oltóanyagok ellen, később a veterán baloldali politikus magának mégis beadatta a Sinopharm vakcináját.

Az internetről bárki által letölthető képekkel pedig legutóbb a DK bukott le. A párt emocionális videójában olyan stock fotót használt, amelyen egy színész alakít egy orvost.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.