Momentumos álláshalmozásokra derülhetett fény a VI. kerületben

A jelek szerint Soproni Tamás önfényezésre költi a kerületiek pénzét, miközben óvodafelújításra nem jut Terézvárosban.

Forrás: kontra.hu2021. 04. 07. 10:15
Soproni Tamás
Soproni Tamás élesen kritizálta a szocialista pártot Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél év a hatalom közelében, s máris lehullt a tisztakezűség és feddhetetlenség álarca, a lila köd mögül pedig előbújtak a jól ismert SZDSZ-módszerek: közpénzszórás, a haverok kitartása, álláshalmozás és önimádat – írta meg leleplező cikkében a Kontra.hu. Az írás szerint Soproni Tamás momentumos polgármester több olyan párttársát is foglalkoztatja Terézvárosban, akiknek semmi közük nincs a kerülethez, van olyan is köztük, aki egy másik budapesti önkormányzatban képviselő. Ez a jelenség pedig már a momentumos vezető VI. kerületi szövetségeseinek sem tetszik.

A portál szerint

sajtóügyekért a polgármester három alkalmazottja is felel, akik összesen csaknem kétmillió forintot keresnek havonta,

de emellett fotóscég és évi nyolcmillió forintért videós is segíti elvileg az önkormányzat, de a hírek szerint sokkal inkább Soproni önfényező tevékenységét.

– Míg a költségvetésben több mint százmillió forintot különítettek el propagandakiadásokra, addig több kerületi óvodának és iskolának, vagy például a Terézvárosi Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának sem jutott elegendő pénz

– adta hírül a Kontra.hu. Emiatt történhetett egyébként, hogy a helyi Fidesz mellett a kerületi MSZP sem támogatta Sopronit a büdzsé elfogadásában, jóllehet a veszélyhelyzet miatt erről egy személyben döntött a polgármester.

A terézvárosi momentumos szupercsapat élére kabinetfőnököt Zuglóból igazolt Soproni Tamás, a portál szerint Tóth Miklós 2010 előtt, a Gyurcsány-kormány egyik fő minisztériumaként működő Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára volt, akinek a neve a 2006. augusztus 20-i tűzijáték során is felmerült a felelősök listáján, ugyanis ő is azok közé tartozott, akik még leállíthatták volna a tűzijátékot az utolsó pillanatban – írták. Hozzátették: Tóth később az üzleti életben is próbálkozott, Batiz Andrással és Daróczi Dáviddal alapított cégükkel a rossz hírű gyorskölcsöncégnek, a Providentnek adtak PR-tanácsokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.