időjárás 19°C Orbán 2022. május 25.
logo

A baloldal folyamatosan az érettségi megtartása ellen szólalt fel

Magyar Nemzet
2021.05.18. 11:10
A baloldal folyamatosan az érettségi megtartása ellen szólalt fel

– Több mint egy éve van jelen Magyarországon a pandémia, és arról senki nem beszél, hogy ez hogyan érinti azokat a gyermekeket, akik be vannak zárva – kezdte napirend előtti felszólalását Bangóné Borbély Ildikó (MSZP). A szocialista politikus egy felmérést idézve arról beszélt, hogy szokatlan fáradtság, alvászavarok, ízületi fájdalmak, pesszimizmus jellemezte a középiskolásokat, és a fiatalok 41 százalékánál alakult ki evészavar. – Minden nyolcadik fiatalt foglalkoztatta a halál, az öngyilkosság és az önpusztítás. Hiába követeltük, hogy halasszák el az érettségit, hiába követeltük, hogy először az érettségizők és a tanárok kapják meg az oltást – hangoztatta a baloldali képviselő, megjegyezve: „amikor családbarátnak nevezik a kormányt, kérem ne tegyék!”

– Nekünk mindig a gyermekek érdeke az első, a lehető legnagyobb biztonságban voltak és vannak a gyermekek, valamint azok szülei, ezen törekvéseket viszont nem támogatták a baloldali képviselők

– válaszolta az Emberi Erőforrások parlamenti államtitkára. Rétvári Bence idézte az Egészségügyi Világszervezet állásfoglalását, mely szerint az iskolákat az utolsóként kell zárni és elsőként kell nyitni. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy

az MSZP egyik szatellitegyesülete testhőmérséklet-mérést követelt, majd amikor azt a kormány bevezette, látszatintézkedésnek nevezték a lépést.

– Önök folyamatosan az ellen szólaltak fel, hogy meg lehessen tartani az érettségit. Ezeket tavaly is és most is meg lehetett tartani úgy, hogy nem alakultak ki fertőzési gócpontok – jelentette ki Rétvári Bence, aki egyúttal megköszönte a diákok és a tanárok együttműködését a járvány elleni védekezés során. – Az iskolapszichológusok számát megdupláztuk, a pedagógusokat pedig soron kívül be tudtuk oltani, mert volt elegendő vakcina – tette hozzá az államtitkár, miközben sérelmezte, hogy a baloldali képviselő vádaskodik, de nem kíváncsi a válaszokra.